Θρίλερ στα Ίμια: «Έπεσε τουρκικό ελικόπτερο» – Ανακοίνωση Καμμένου [video]

Τι ανέφεραν τα τουρκικά μέσα για ελικόπτερο που φέρεται να έπεσε στα Ίμια; Τι ανακοίνωσε ο Καμμένος;

Τουρκικά μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατέπεσε στα Ιμια τουρκικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή και πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις στην περιοχή κοντά στα Ιμια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το ελικόπτερο έχει πέσει σε διεθνή ύδατα και έχουν σπεύσει τουρκικά και ελληνικά μέσα διάσωσης.

Πάντως μέχρι στιγμής οι ελληνικές Αρχές δεν επιβεβαιώνουν το ατύχημα κοντά στα Ιμια.

Δείτε δημοσιεύματα από την Τουρκία για το θέμα:

Βίντεο από τη χαμηλή πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ η οποία προκάλεσε συναγερμό.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι πρόκειται για προϊόν μοντάζ καθώς αρχικά φαίνεται στο πίσω μέρος πολλά σπίτια κάτι που δεν συμπίπτουν με τη γεωγραφική θέση των Ιμίων.

Το τούρκικο ελικόπτερο φαίνεται να πετάει πολύ κοντά σε ένα βραχώδες μέρος αλλά τίποτα από αυτό δεν θυμίζει τα Ίμια.

Λίγο μετά εμφανίζεται στο βίντεο καλώδια του ρεύματος πράγμα που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού σημαίνει ότι έχει τραβηχτεί σε κατοικημένη περιοχή.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu υπό τον τίτλο «Πτήση-έλεγχος πάνω από τα
Ιμια
».

https://www.youtube.com/watch?v=Fgel805I1YA

Πτήση σε χαμηλό υψόμετρο κοντά στα Ίμια πραγματοποίησε ελικόπτερο που ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν το ελικόπτερο να έχει καταπέσει, αλλά απ’ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις στην περιοχή κοντά στα Ιμια.

Οι αρχικές αναφορές ήθελαν το ελικόπτερο να χάνει ύψος και να συντρίβεται στη θάλασσα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διέψευσε ότι υπήρξε περιστατικό και υπογράμμισε ότι στην περιοχή υπάρχει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και πλοίο του Λιμενικού που παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των τούρκων. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μοντάζ.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι περιπολίες της Ακτοφυλακής συνεχίζονται εντατικά κοντά στα Ίμια, λόγω του ότι συμπληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες 21 χρόνια από την κρίση του 1996.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.