Ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι: Δεν ήταν με υπουργούς, ποιοι βρίσκονταν πραγματικά μαζί του

Ποιοι βρίσκονταν πραγματικά μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο μυστικό ταξίδι του στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά ανοικτά και αποκαλύπτει ποιοι πραγματικά ήταν με τον Τσίπρα στο Παρίσι.

Για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, δηλαδή το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και την αξιολόγηση, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Ταξίδι αναψυχής στο Παρίσι

Ερωτηθείς για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μετά τη σύνοδο της Λισαβόνας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε να εννοηθεί πως έχει στην κατοχή του αποδείξεις πως επρόκειτο για ταξίδι αναψυχής του πρωθυπουργού με την οικογένειά του.

«Ο Τσίπρας μάς είπε το ταξίδι που θα έκανε. Είχατε ακούσει για ταξίδι στο Παρίσι; Όχι. Άρα το ταξίδι στο Παρίσι ήταν κρυφό. Προκύπτει νέο ερώτημα λοιπόν. Για ποιον λόγο το κράτησε κρυφό, αφού έκανε επαφές με επενδυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά για το ποιοι ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Στο αεροσκάφος δεν επέβαιναν υπουργοί του, αλλά η οικογένειά του. Ο Κατρούγκαλος δεν ήταν στο Παρίσι. Ήταν με την οικογένειά του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός. Πώς γίνεται να γυρίζει ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υπουργός στην Αθήνα;».

Θα κινηθώ θεσμικά

«Έχω κάνει αίτημα κατάθεσης εγγράφων για δρομολόγιο και λίσταεπιβαινόντων. Ο κ. Κατρούγκαλος ήταν στη Λισαβόνα, δεν ακολούθησε τον κ.Τσίπρα στο Παρίσι. Θα κινηθώ θεσμικά», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτηση για το πώς θα συνεχίσει την καταγγελία του εις βάρος του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το γεγονός πως, ενώ προεκλογικά ο πρωθυπουργός έλεγε πως θα πουλήσει το αεροσκάφος, «όταν έσβησαν τα φώτα φάνηκε ποιοι είναι οι άνθρωποι του λαού», κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία και πως νομίζει πως είναι κάποιος «μεγιστάνας και είμαστε υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουμε για να κάνει ο κ. Τσίπρας ταξιδάκια αναψυχής».

Το κίνητρο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, είναι η προσωπική τους καλοπέραση. «Δεν θέλουν να χάσουν τη μάσα, γι’ αυτό θα τα ψηφίσουν όλα όσα θα τους ζητήσουν οι θεσμοί. Τους αρέσουν η μεγάλη ζωή στην κυβέρνηση. Δεν τους ενδιαφέρει η ανεργία, το κόψιμο του ΕΚΑΣ. Όλοι οι άλλοι ας κόψουν τον λαιμό τους. Η προσωπική τους καλοπέραση, αυτό είναι το κίνητρο».

Ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», δεν θέλησε να επεκταθεί, αλλά περιέγραψε τον κ. Βαξεβάνη ως έναν συκοφάντη. «Ό,τι γράφει αυτή η εφημερίδα έχει την αξία του προσώπου, δηλαδή μηδενική αξία. Ο κ. Βαξεβάνης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καλογρίτσας και ο κ. Βαξεβάνης έχουν στήσει τον μηχανισμό σπίλωσης ανθρώπων. Θα υπάρχει δικαστική διερεύνηση του δημοσιεύματος. Εδώ είναι το αίσχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπλέκει και τις οικογένειες. Ντροπή τους», ανέφερε.

Όλα είναι θέατρο

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την αξιολόγηση καθώς και τις δηλώσεις των βουλευτών της κυβέρνησης πως δεν θα ψηφίσουν επιπλέον μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Είναι αδύνατον να μην έχετε καταλάβει ότι όλα είναι θέατρο. Η συμφωνία έχει κλείσει. Ψάχνουν το περιτύλιγμα για το πώς θα την παρουσιάσουν στον λαό. Τα έχουν δεχτεί όλα. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, πως δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα», συμπληρώνοντας πως «και η Νέα Δημοκρατία έχει πει πολλές αλήθειες, αλλά τις πλήρωσε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν πιστεύει πως θα γίνουν, μόνο «αν δεν τα βρει το IMF με τους Γερμανούς. Αλλά οι βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν όλα τα μέτρα. Πιο ανθρωπάκια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ξαναδεί».

«Το μόνο καλό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι ότι έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.