Δύσκολες στιγμές για την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Τι συνέβη στην Άννα Κορακάκη;

Μακριά από τον γνωστό καλό της εαυτό έμεινε η Άννα Κορακάκη, η οποία έμεινε εκτός τελικού στα 10μ. πιστόλι, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μάριμπορ.

Η διπλή ολυμπιονίκης του Ρίο -που συμμετέχει στην διοργάνωση χωρίς να κάνει φουλ προετοιμασία- συγκέντρωσε 381 βαθμούς και έμεινε στην ένατη θέση, με την πρόκριση να κρίνεται στους 382 βαθμούς.

Ο αγώνας είχε σπουδαία εξέλιξη, με την Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με 246,7. Δεύτερη αναδείχτηκε η Ουκρανή Κόστεβιτς (239,5) και τρίτη η Ισπανίδα Φράνκε με 218.

Η Άννα Κορακάκη (Δράμα, 8 Απριλίου 1996[1][2]) είναι Ελληνίδα σκοπεύτρια και ολυμπιονίκης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912, και η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονητής της είναι ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης.

Αθλείται στη σκοποβολή από το 2009 και σπουδάζει Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Είναι μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010 και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις κατακτώντας παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

Στις 8 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά αεροβόλου πιστολιού 10 μ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μπολόνια, πετυχαίνοντας 391/400.

Διαβάστε ποιες οι δύσκολες ώρες για τον Πάτερ Αντώνιο, της Κιβωτού του Κόσμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.