Αρχιμανδρίτης, Γέρακας: “Άνοιξε την πόρτα στους Πακιστανούς φορώντας…”. Εξελίξεις φωτιά

Δείτε τους δύο Πακιστανούς δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα.

Δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο αλλοδαπών, δραστών της ανθρωποκτονίας του 46χρονου αρχιμανδρίτη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στον Γέρακα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία εκ προθέσεως και ληστεία κατά συναυτουργία.

1. (επιθ.) ALI (ον.) NESHAN του MUHAMMAD MAJEED , γεννηθέντα την 13-4-1989 στο Πακιστάν.

2. (επιθ.) RAFIQUE ή NASER (ον.) AZEEM του MUHAMMAD RAFIQUE , γεννηθέντα το 1984 στο Πακιστάν.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της αστυνομίας «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό και των λοιπών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσαν σε βάρος άλλων θυμάτων».

Ο 46χρονος ιερέας Ιερόθεος ο οποίος λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου μέσα στο διαμέρισμά του στο Γέρακα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από ένα φίλο του άτυχου ιερέα που τον αναζητούσε και δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά και μπαίνοντας στο διαμέρισμα τον εντόπισαν νεκρό και δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι. Ο θάνατος ήταν μαρτυρικός και προήλθε από ασφυξία.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στους δύο δράστες αφού ξεκλείδωσαν συνομιλίες που είχε ο 28χρονος Αλί με τον ιερέα και στη συνέχεια να ταυτοποιήσουν το dna των δύο αλλοδαπών. Όμως παρά τις αναζητήσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί πουθενά και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια λίγες ώρες μετά το έγκλημα έφυγαν αεροπορικώς για το Πακιστάν.

Όπως έχει διαπιστωθεί οι δράστες είχαν έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη, ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά στις 13 Φεβρουαρίου προκειμένου ο ιερέας να τους βοηθήσει να βγάλουν άδειες παραμονής στη χώρα μας. Το ραντέβου κλείστηκε για το σπίτι του ιερέα, ο οποίος και άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του.

Οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη πήγαν στο σπίτι του στη 01.00 τα ξημερώματα και ο ίδιος τους άνοιξε φορώντας πυζάμες, κάτι που σημαίνει πως μάλλον δεν περίμενε επίσκεψη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πιθανότατα κίνητρο της άγριας δολοφονίας ήταν η ληστεία όμως οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι δράστες, φέρονται να έχουν αρπάξει από το σπίτι του άτυχου ιερέα 4.000 – 5.000 ευρώ, ενώ στο σπίτι βρέθηκε ένα σπασμένο έπιπλο μέσα από το οποίο έλειπαν κοσμήματα και ιερατικά άμφια.

Οι αστυνομικοί αφού διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν οι δυο Πακιστανοί που δούλευαν σε μια φάρμα στα Χανιά, μετέβησαν στην Κρήτη και ταυτοποίησαν το dna που βρέθηκε στο σπίτι του παπά με αυτό στα ρούχα που άφησαν στο αγρόκτημα οι αλλοδαποί δράστες.

Διαβάστε ποια τα μηνύματα φωτιά του Αρχιμανδρίτη με τους Πακιστανούς στο facebook.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.