Χαμός με ποινή “Δράκου Αμαρουσίου”: Πόσα χρόνια φυλακή στον βιαστή. Καταπέλτης

Σε πόσα χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο Δράκος του Αμαρουσίου;

Ομόφωνα ένοχος για έξι πράξεις απόπειρας βιασμού ισάριθμων γυναικών πριν από περίπου ένα χρόνο στο Μαρούσι, χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο 29χρονος άνδρας γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Συνολικά για τις έξι απόπειρες βιασμού και για την παράνομη οπλοκατοχή το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενου κάθειρξη 16 ετών και δυο μηνών χωρίς αναστολή. Επιπλέον για την παράνομη οπλοκατοχή του επέβαλλε και πρίστιμο 1000 ευρώ.

Ο συνήγορος του 29χρονου δράκου αμαρουσίου ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του κατηγορούμενου μέχρι την έφεση. Επίσης ζήτησε να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο ωστόσο τα αιτήματα απορρίφθηκαν.

Νωρίτερα στο «δια ταύτα» της απολογίας του ο 29χρονος υποστήριξε ότι «άκουγα φωνές που μου έλεγαν, χούφτωσέ την, θωπευσέ την. Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, τη Ρουμάνα πρώην φίλη μου που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει.

Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω….».

Ο 29χρονος άνδρας γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου», ο οποίος κατηγορείται για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών κατά συρροή πριν από περίπου ένα χρόνο στο Μαρούσι καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου αρνήθηκε ότι σκοπός του ήταν να βιάσει τα θύματά του λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος σέβεται τις γυναίκες.

Παρούσες στο ακροατήριο ήταν, δε, και κάποιες από τις γυναίκες θύματά του που αντέδρασαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορουμένου από το συνήγορό του.

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας αγορεύοντας λίγο αργότερα στο δικαστήριο ζήτησε την ενοχή του 29χρονου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι δρούσε «οργανικά και μεθοδεύμενα» και αναφέροντας ότι «δεν είναι ψυχωσικός» επικαλούμενη σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Εδικότερα, ξεκινώντας την απολογία του στο δικαστήριο ο 29χρονος δράκος του Αμαρουσίου ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως πίσω από τις πράξεις του, βρίσκεται η τραυματική ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, την Τζωρτζέτα.

Όπως υποστήριξε σε δικαστές και ενόρκους, ο ίδιος αγάπησε βαθιά αυτή τη γυναίκα, τη βοήθησε οικονομικά και συναισθηματικά, πλην όμως εκείνη τον απέρριψε και τον πλήγωσε και αυτό ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα να ακούει φωνές, να έχει παραισθήσεις και στα πρόσωπα άλλων γυναικών να βλέπει εκείνη, την οποία όπως είπε, ήθελε να εκδικηθεί, ταπεινώνοντας της.

Είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 29χρονος: «Της έδινα λεφτά, της είχα πει να μάθει ελληνικά, την στήριζα. Η ίδια μου είχε πει να είμαστε μαζί και να κάνουμε ένα παιδί.

Μου έλεγε να κάνω υπομονή, ότι θα παντρευτούμε. Κάποια στιγμη ταξιδέψαμε και μαζί στη Ρουμανία, εκεί σε ένα πανηγύρι την είδα να φιλιέται με τον πρώην άντρα της.

Την ρώτησα γιατί μου το έκανε αυτό και μου είπε γιατί παρασύρθηκε… Μετά πήγε στην Θεσσαλονίκη και από εκεί μου έστειλε μήνυμα που έλεγε ότι ήθελε να χωρίσουμε γιατί είχε βρει άλλον.

Άρχισα να πηγαίνω σε διάφορα στούντιο όχι για να κάνω σεξ αλλά για να συγκεντρώσω πληροφορίες για το πού βρίσκονταν, γιατί είχα χάσει τα ίχνη της. Την βρήκα να είναι στο εξωτερικό, κάποια στιγμή γύρισε πίσω και της βρήκα σπίτι… Με ανάγκαζε να πηγαίνω στις βραδινές βάρδιες της στο στούντιο που δούλευε και να βλέπω τι έκανε με τους πελάτες.

Τα έβλεπα όλα μέσα από ένα τζαμάκι. Δεν άντεχα. Της έλεγα γιατί μου το κάνεις αυτό; Μου έλεγε αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς. Πάντα όταν της πήγαινα κόντρα μου έλεγε να χωρίσουμε. Την έχασα ξανά την 1η Μαρτίου του 2016. Μετά χωρίσαμε οριστικά… Προσπάθησα να της μιλήσω αλλά με απεφεύγε».

«Ήμουν άρρωστος, θέλω την επιεικειά σας, σέβομαι τις γυναίκες»

Συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος δράκος του Αμαρουσίου είπε: «Ήμουν άρρωστος, παίρνω φάρμακα. Τώρα κατάφερα να ξεπεράσω αυτή τη γυναίκα που μου κατέστρεψε τη ζωή, Δεν τη θέλω πια, ούτε την μισώ ούτε την αγαπώ. Θέλω την επικεία σας για να ενταχθώ ξανα στην κοινωνία».

Στη συνέχεια ο 29χρονος απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας για πιο λόγο αφού ήθελε να ταπεινώσει μόνο, δεν προέβη σε άλλες πράξεις, όπως για παράδειγμα το φτύσιμο, που όπως ο ίδιος είπε επισης ακούγε να του λένε οι φωνές. «Αυτό έβλεπα αυτό έκανα» ήταν η απάντησή του.

Διαβάστε ποια η πρώην σύντροφος του Δράκου του Αμαρουσίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.