Μαρτυρία σοκ για δολοφονία Φαίης Μπλάχα: “Το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο και το μάτι…”

Ποια η σοκαριστική μαρτυρία για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα;

Ενα οργισμένο «κατηγορώ» εναντίον της αδερφής της είχε εξαπολύσει η Μαριαλένα Μπλάχα σε τηλεφώνημά της προς τον Βασίλη Στεφανάκη, λίγο πριν η όμορφη Φαίη βρεθεί να ψυχορραγεί άγρια ξυλοκοπημένη (σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκασε σε ισόβια) από τον 25χρονο σύντροφό της.

Η αδερφή της 23χρονης, η οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση με το δράστη, ήταν μάλιστα εκείνη η οποία «εμπνεύστηκε» τη συγκάλυψη των γεγονότων της μοιραίας νύχτας του Απριλίου του 2013, που είχαν ως συνέπεια η καλλονή από τη Νέα Μάκρη να αφήσει την τελευταία της πνοή έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας.

Εικόνα φρίκης

Καταθέτοντας χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η Ιωάννα Μαρμαρά, φίλη του θύματος, ήταν «καταπέλτης» για το ρόλο της ζηλόφθονης Μαριαλένας, αλλά και του 25χρονου ο οποίος αρνείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη Φαίη, ισχυριζόμενος ότι της έριξε ένα χαστούκι, εκείνη έχασε την ισορροπία της και χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Ισχυρισμό τον οποίο ουσιαστικά κατέρριψε η μάρτυρας, περιγράφοντας με δάκρυα στα μάτια τη σοκαριστική εικόνα της φίλης της στο νοσοκομείο, την οποία αρχικά δεν αναγνώρισε:

«Το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν πρησμένο, το μέτωπό της είχε εκδορές, τα χείλη της ήταν πρησμένα και ματωμένα, τα νύχια της ήταν σπασμένα σύριζα και είχαν αίμα. Ηταν σε ένα θάλαμο με 6-7 άτομα, σε ένα ράντζο, γυμνή σκεπασμένη με ένα σεντονάκι. Πέρναγε ο καθένας και την έβλεπε…».

Αναφέρθηκε σε σωρεία περιπτώσεων που φανέρωναν τη ζήλια της Μαριαλένας, η οποία διεκδικούσε σθεναρά τον Β. Στεφανάκη. Την εμφάνισε μάλιστα ότι το μοιραίο βράδυ του τηλεφώνησε και εξοργισμένη που αυτός απέρριψε πρότασή της να πάνε μαζί σε πάρτι, τον «φούντωσε» λέγοντάς του ότι η αδερφή της είναι ανήθικη και ότι έχει σχέσεις με άλλους άνδρες.

«Ολοι, και ο κατηγορούμενος, μου είπαν ότι το σχέδιο να πουν στην Αστυνομία ότι η Φαίη βρέθηκε χτυπημένη στο δρόμο ήταν δικό της», τόνισε, άλλωστε, η ίδια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Στεφανάκης ξέρετε πώς ενήργησε μετά το χτύπημα;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μου είπε ότι πανικοβλήθηκε, πήγε στο σπίτι του φίλου του, μετά πήγαν όλοι μαζί στο νοσοκομείο και ενημέρωσε τη Μαριαλένα.

Π.: Γιατί δέχτηκε ο Στεφανάκης να πει ψέματα;

Μ.: Μου είπε πως ήθελε στην αρχή να πει την αλήθεια, αλλά η Μαριαλένα του είπε να πουν ψέματα για να μην το μάθει ο πατέρας τους.

Π.: Ο κατηγορούμενος έδειχνε να φοβάται τη Μαριαλένα;
Μάρτυρας: Όχι.

Π.: Τον απειλούσε με κάτι;

Μ.: Τον άκουσα να της λέει στο τηλέφωνο «κόψε τις μ… γιατί θα τα πω όλα».

Θέατρο

Η Ιωάννα Μαρμαρά άλλωστε καυτηρίασε τη στάση της Μαριαλένας, η οποία, ενώ ήταν αδιάφορη αρχικά, τις επόμενες ημέρες νοσηλείας της αδερφής της έπαιζε «θέατρο του παραλόγου»: «Ετρεμε ολόκληρη, δεν μπορούσε να περπατήσει, ερχόταν με καροτσάκι, με μια εικόνα στο χέρι και έκανε προσευχές…».

Για αδιαφορία της μεγάλης κόρης του, με την οποία δεν έχει σήμερα καμία επαφή, μίλησε και ο Αντώνης Μπλάχας, ολοκληρώνοντας νωρίτερα την κατάθεσή του. Ερωτηθείς, είπε ότι η Μαριαλένα βρίσκεται κάπου στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν ξέρει με τι ασχολείται.

Η αδερφή της Φαίης -που έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 5ετή φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία- εκπροσωπείται στη διαδικασία από συνήγορό της, στον οποίο χθες η πρόεδρος και η εισαγγελέας της έδρας τόνισαν ότι η παρουσία της θα έκανε καλό τόσο για τη δίκη όσο και για τη σχέση της με τον πατέρα της.

Δείτε πώς είναι σήμερα η αδερφή της Φαίης Μπλάχα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.