Κακός χαμός Καραμανλή – Παπανδρέου: Πώς άναψαν τα αίματα για μνημόνια και «λεφτά υπάρχουν»

Πώς ξέσπασε άγριος καυγάς στη Βουλή μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου;

Η συζήτηση επερώτησης της ΔΗΣΥ για την Ενέργεια εξελίχθηκε σε κόντρα, και μάλιστα με υψηλούς τόνους, για τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Την αρχή έκανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για «τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας», είπε:

«Άκουσα ότι θα ζητήσετε Εξεταστική για την Υγεία. Εσείς ακούσατε τι είπε ο Βαρουφάκης, ο δικός σας υπουργός; Θέλει Εξεταστική, που να περιέχει και την δικιά σας περίοδο; Πότε θα κάνετε λοιπόν, μια Εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για την περίοδο διακυβέρνησης του Καραμανλή;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση: «Επισημαίνω, κατ’ αρχάς, σε σχέση με όσα ακούσθηκαν από τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» για την περίοδο 2004-09, ότι υπάρχει πλήρης ποσοτική και ποιοτική αποτίμηση ως προς την εξέλιξη του δημοσίου χρέους και ότι η αύξησή του οφειλόταν κατά κύριο λόγο σε κάλυψη υποχρεώσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «ανάγκη “αγιοποίησης”» του κ. Παπανδρέου επειδή επέστρεψε στο κόμμα αλλά επεσήμανε πως «αυτό δεν διαγράφει την ευθύνη του από τα χρόνια ήδη πριν αναλάβει την εξουσία. Θα ήταν φρόνιμο, κάποια στιγμή, ο κ. Παπανδρέου ν’ αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο ίδιος, είπε πως υπάρχουν ντοκουμέντα που δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου ήξερε πριν αναλάβει την πρωθυπουργία για τις δυσκολίες που έρχονταν το 2009, «επέλεξε, όμως, να πει “τα λεφτά υπάρχουν” και να αρνηθεί την έκκληση συνεννόησης που είχε απευθύνει ο Κώστας Καραμανλής το 2009».

Ο κ. Δένδιας, στράφηκε όμως και προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντάς τους πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή: «Έχετε διαρρήξει για πάντα τις σχέσεις σας με την παράδοση της παράταξης και αρκεί να θυμηθείτε γι’ αυτό τη στάση σας στο δημοψήφισμα του 2015, όταν υποστηρίζατε την καταστροφή της χώρας. Την προσφορά και υστεροφημία του Κώστα Καραμανλή υπερασπίζεται η παράταξή του, η Νέα Δημοκρατία. Αν εσείς θέλετε να κάνετε κάτι χρήσιμο, σταματήστε να ψηφίζετε τα νομοσχέδια αυτής της κυβέρνησης και στείλτε τη εκεί που της αρμόζει».

«Ο κ. Δένδιας στην προσπάθεια του να στηρίξει την όλη παράταξη, και δικαιολογημένα, κατήγγειλε εμάς για πράγματα που έχει πράξει η ΝΔ. Όμως πολλά είναι αυτά που σήμερα δεν θα βιώναμε, λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι «καραμανλικοί» στήριζαν τη ΝΔ»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.