Τραγωδία με νεκρό βρέφος, Κρήτη: Πώς ευθύνεται το νοσοκομείο για τον θάνατο. Ράκος ο πατέρας

Ποιες οι ευθύνες του νοσοκομείου της Κρήτης για νεκρό βρέφος, τι υποστηρίζει ο πατέρας;

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του νεκρού βρέφους 16 μηνών από την Κρήτη που εξέπνευσε πριν από μερικές μέρες στο ΠΑΓΝH όπου είχε μεταφερθεί με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Με δήλωσή του στο ekriti.gr ο πατέρας του παιδιού Γιώργος Ξυλούρης ζητά την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του βρέφους και αναφέρει πως όλο το προηγούμενο διάστημα έζησε ένα “θέατρο του παραλόγου”.

Αναλυτικά στη δήλωσή του στο ekriti ο κ. Ξυλούρης αναφέρει: “Είμαι αποφασισμένος να παλέψω και να αποκαλύψω όλα όσα είδα και έζησα από τη στιγμή που μπήκε το παιδί μου στο νοσοκομείο μέχρι που το πήρα νεκρό στα χέρια μου.

Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν για τον άδικο θάνατο του παιδιού μου που ήταν ηλικίας μόλις 16 μηνών. Όλο αυτό το διάστημα έζησα ένα θέατρο του παραλόγου και πάλευα ουσιαστικά μόνος μου μαζί με την οικογένειά μου για να σώσω το παιδί μου.

Με τον άδικο θάνατο του παιδιού μου αυτή η κατάσταση θα τελειώσει. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν”.

Ο δικηγόρος της οικογένειαςς Νίκος Διαλυνάς, λέει: “Μου ανετέθη από την οικογένεια του, ηλικίας 16 μηνών, Ραφαήλ-Χρυσοβαλάντη Ξυλούρη, θανάτου του βρέφους.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί νεκροψία- νεκροτομή πλην όμως αυτό αποτελεί μόνον την αρχή για τον καταλογισμό των ευθυνών προς αυτούς που είναι υπαίτιοι για τον θάνατό του.

Συνέβησαν πολλά, ένα μέρος των οποίων κατέθεσε ήδη ο πατέρας στο αστυνομικό τμήμα. Η υπόθεση τώρα μόλις ξεκίνησε”.

Υπενθυμίζεται πως το βρέφος είχε παλέψει για περισσότερο από ένα μήνα να κρατηθεί στη ζωή όμως την Παρασκευή 24 Μαρτίου άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν.

Στις 15 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μεταφορά που αναβλήθηκε καθώς κρίθηκε πως έπρεπε να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, όπως είχε δηλώσει τότε στο ekriti ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τασσόπουλος.

Το αγοράκι που αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα στο παρελθόν είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση στο Ωνάσειο.

Διαβάστε τι καταπλάκωσε το άτυχο βρέφος από τη Ρόδο και πέθανε ακαριαία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.