Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βακάλης. Βιογραφικό

Διαβάστε το βιογραφικό του Νίκου Βακάλη.

Απεβίωσε, σε ηλικία 78 χρονών, ο Νίκος Βακάλης, ο οποίος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16.00 το απόγευμα, από τον ιερό ναό του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Ποσειδωνίου).

Ο Νίκος Βακάλης ήταν από τους πλέον ήπιους πολιτικούς, οπαδός της συναίνεσης και από τους ανιδιοτελείς ανθρώπους που προσέφεραν στον τόπο τους, υπηρετώντας με συνέπεια τις αξίες και τις ιδέες τους.

Ήταν εκπαιδευτικός, με πτυχίο φυσικού από το ΑΠΘ και ιδρυτής των γνωστών φροντιστηρίων που φέρουν το επώνυμό του, το 1967. Μεγάλο μέρος της ζωής του το αφιέρωσε στην Παιδεία, καθώς εκτός από τα φροντιστήρια και τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε το 1999, ήταν ο δημιουργός του College of Advance Training (1972), του e-Master και του Business Training Centre και συνέγραψε επιστημονικά βιβλία (σχετικά με θέματα της Φυσικής).

Γεννήθηκε το 1939 στη Λάρισα και ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή στο κόμμα, την περίοδο 1997-2004.

Το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής του κόμματος και ήταν από τους πιο δραστήριους ευρωβουλευτές της χώρας στην πενταετή θητεία του, μέχρι το 2009.

Στη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο διατέλεσε μέλος πολλών επιτροπών, όπως στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, στην Επιτροπή για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ρουμανίας και στην Επιτροπή για τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, όπως και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την προσωρινή Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή.

Ήταν από τους πιο γνωστούς κεντροδεξιούς της Θεσσαλονίκης.

«Από τη πρώτη στιγμή που δίδαξα, δεκαεφτά ετών, ενώ ήμουν ακόμα μαθητής, έμαθα τούτο: Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία είναι η ύπαρξη προσωπικού οράματος.

Είναι αυτό που μας κινητοποιεί για την πραγματοποίησή του. Υποκατάστατό του δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει», γράφει στο σημείωμά του στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου «Βακάλης».

Διαβάστε το βιογραφικό του Δημήτρη Κουμάνταρου από το Ποτάμι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.