Διεθνής σάλος για το φτύσιμο Τραμπ στη Μέρκελ: “Αγενής, κακομαθημένος, ξιπασμένος” [video]

Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ με την Ανγκελα Μέρκελ κάθισαν απέναντι στους φωτογράφους πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Ενας φωτογράφος ρώτησε αν θα κάνουν χειραψία για να βγουν και οι απαραίτητες φωτογραφίες για την επίσημη συνάντηση.

«Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια» ακούστηκε να ρωτά η Μέρκελ τον Τραμπ, σκύβοντας ελαφρώς προς το μέρος του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όχι μόνο δεν της απάντησε, κοιτάζοντας ανέκφραστος διαρκώς προς τους φωτογράφους και τις κάμερες, αλλά την απαξίωσε πλήρως, χωρίς καν να γυρίσει το κεφάλι του προς την πλευρά της Καγκελαρίου.

Η Μέρκελ, αμήχανη, έκανε μια γκριμάτσα και έγειρε στην πλάτη της πολυθρόνας.

Δείτε το βίντεο με τον Τραμπ να αρνείται χειραψία και η αμήχανη αντίδραση της Μέρκελ

Η κίνηση αυτή του Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Twiter:

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συζήτηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Υπογράμμισε τη στήριξη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ καθώς και το ότι είναι «άδικο» για τη χώρα του να μην καλύπτουν όλες οι χώρες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Συμμαχία. Η Γερμανία οφείλει πολλά στις ΗΠΑ, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι πρόκειται για προνόμιο και όχι για δικαίωμα, ενώ προέχει η ασφάλεια των πολιτών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, υπογράμμισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί μια «ειρηνική λύση» στην κρίση της Ουκρανίας και ευχαρίστησε τόσο την Μέρκελ όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο θέμα αυτό.

Την παράσταση «έκλεψαν» δύο ατάκες, μια της Άνγκελα Μέρκελ, και η άλλη του Ντόναλντ Τραμπ. Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε με νόημα ότι είναι «πολύ καλύτερο να μιλάμε ο ένας στον άλλον, όχι ο ένας για τον άλλον», με αφορμή τις επιθετικές αναφορές του Τραμπ στο πρόσωπό της παλαιότερα.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «μπορεί να έχουμε κάτι κοινό, ίσως, για τις υποκλοπές» αναφερόμενος στις καταγγελίες για παρακολουθησή του από την κυβέρνηση Ομάμα αλλά και με αφορμή παλαιότερα δημοσιεύματα ότι η CIA παρακολουθούσε την καγκελαρία.

Επίσης, έκανε λόγο για στενή φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας η οποία είναι χτισμένη πάνω σιτς κοινές αξίες. «Η συμμαχία μας είναι θεμέλιο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον» είπε ο Τραμπ.

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχουν καταλογιστεί για οικονομική απομόνωση ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της οικονομικής απομόνωσης αλλά υπέρ του δίκαιου εμπορίου. Οι ΗΠΑ έχουν αδικηθεί», ενώ δεν παρέλειψε να διερωτηθεί για το «ποιες εφημερίδες διαβάζουν» όσοι σχηματίζουν αυτή την άποψη περί απομονωτισμού, κάνοντας αναφορά για «ψεύτικες ειδήσεις».

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη πως οι εμπορικές σχέσεις με τη Γερμανία θα εξελιχθούν πολύ καλά, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί νίκη αλλά δικαιοσύνη, ενώ άσκησε κριτική κατά της εμπορικής συμφωνίας NAFTA με το Μεξικό και τον Καναδά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.