Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για 6χρονη Στέλλα: «Περπάτησε 1.5 χλμ με το νεκρό παιδί σε…» Ποιος ο ρόλος του δίδυμου αδερφού

Ποιες οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας;

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε την 6χρονη κόρη του σε ένα φρικιαστικό έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Αυτός ο ισχυρισμός πιθανότατα θα διαμορφώσει και την υπερασπιστική τακτική του, καθώς αναμένεται να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό. Ο κατηγορούμενος φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο του παιδιού του σε ατύχημα, υποστηρίζοντας πως την έσφιξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην αγκαλιά του, όταν αρνιόταν να κάνει μπάνιο.

Όπως είπε της έκλεισε το στόμα με την παλάμη του. Λίγο αργότερα, όπως είπε το παιδί σταμάτησε να κινείται.

Τότε όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς την τύλιξε με την αγαπημένη της κόκκινη κουβερτούλα, έβαλε το κορμάκι της σε σακούλα σκουπιδιών και βγήκε στο δρόμο. Περπάτησε ενάμισι χιλιόμετρο με το νεκρό παιδί του μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι της μέσα σε έναν κάδο και επέστρεψε στο σπίτι.

Η υπόθεση αναμένεται να εξιχνιαστεί με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία θα εισαχθεί στη δικογραφία πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

Ο πατέρας της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη έπεφτε σε αντιφάσεις. Έλεγε πως είχε πρόβλημα και πως έπαιρνε βαριά αγωγή. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έπαιρνε βαριά αντικαταθλιπτικά χάπια και κατάλαβαν ότι ο 61χρονος είχε πρόβλημα. Ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό της μικρής οι αστυνομικοί ερευνούσαν και προς την κατεύθυνση του πατέρα. Τότε πήραν τις πρώτες πληροφορίες για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του.

Ζήτησαν αμέσως να εξεταστεί ο δίδυμος αδελφός της 6χρονης Στέλλας. Όταν ο ειδικός ψυχολόγος εξέτασε το παιδί σήμανε συναγερμός. Ο μικρός είπε στον ψυχολόγο “μπήκαν κλέφτες στο σπίτι μας και άρπαξαν την αδελφούλα μου”. Φράση που έδειχνε ότι ο πατέρας το είχε “δασκαλέψει” να πει το σενάριο που έλεγε και ο ίδιος στους αστυνομικούς.
Αμέσως δόθηκε εντολή να στον δήμο να μην αδειάσουν οι κάδοι σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας.

Όπως περιέγραψε ο δράστης έβαλε τη μικρή στο μπάνιο και προσπάθησε να την πλύνει. Το παιδί συνέχισε να αντιδρά και να κλαίει. Τότε είπε την έσφιξε δυνατά στην αγκαλιά του και της έκλεισε το στόμα με την παλάμη του. Λίγο αργότερα, όπως είπε το παιδί σταμάτησε να κινείται.

Τότε όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς την τύλιξε με την αγαπημένη της κόκκινη κουβερτούλα, έβαλε το κορμάκι της σε σακούλα σκουπιδιών και βγήκε στο δρόμο.

Περπάτησε ενάμισι χιλιόμετρο με το νεκρό παιδί του μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι της μέσα σε έναν κάδο και επέστρεψε στο σπίτι.

Δεν ήταν σε θέση να πει στους αστυνομικούς σε ποιον κάδο είχε αφήσει το σώμα του παιδιού. Τότε μέσα στη νύχτα δόθηκε εντολή να σαρώσουν την περιοχή αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Το μακάβριο εύρημα ήρθε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο 61χρονος που οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρού που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το σύνηγόρο του Βασίλη Φασσέα ζήτησε να εξεταστεί από νευρολόγο και ψυχίατρο υποστηρίζοντας ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει αγωγή γι’ αυτό.

Κατά πληροφορίες όταν βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο Γιάννης Εικοσπεντάκης θα ζητήσει να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός επικαλούμενος τα προβλήματα αυτά.

Με τρεμάμενη φωνή και αβάσταχτο πόνο η μητέρα της 6χρονης Στέλλας ψελλίζει σε ιστοσελίδα για το στραγγαλισμό της κόρης της από τον 61χρονο σύζυγό της: Είναι ασύλληπτο αυτό που μου συμβαίνει. Δεν γνώριζα τίποτα.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης μιλώντας σε ιστοσελίδα λέει ότι «ο θάνατος της μικρής Στέλλας ήταν ασφυκτικός. Ο πατέρας της, της έκλεισε τη μύτη και το στόμα αλλά δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε κάποια βία».

Η Πόπη Εικοσπεντάκη δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που αγάπησε, παντρεύτηκε και πάλεψε μαζί του να αποκτήσει ένα παιδί θα έμελλε να είναι ο δολοφόνος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον η Πόπη και ο Γιάννης προσπαθούσαν πολλά χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Ύστερα από πολλές εξωσωματικές κατάφερε το ζευγάρι να αποκτήσει ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.