Σάλος με Απόστολο Βακάκη: Γιατί απειλείται με φυλάκιση. Τα μπάζα, η πισίνα και η… διαφήμιση

Γιατί απειλείται με φυλάκιση ο Απόστολος Βακάκης;

Διαφημιστικούς εκβιασμούς «βλέπει» ο ιδιοκτήτης του Jumbo, Απόστολος Βακάκης, πίσω από σημερινά δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει καταδικαστεί με πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ και ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για «μπάζωμα» έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων αναδασωτέας έκτασης στην Κηφισιά με χώματα από την πισίνα της βίλας του.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βακάκης γνωστοποιεί ότι η εκδοθείσα απόφαση έχει ήδη προσβληθεί με έφεση, καθώς ελέγχεται ως εσφαλμένη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιχειρηματία:

«Ο λόγος της ποινής αφορά στη ρίψη κηπευτικού χώματος σε μία μη δασική, ιδιωτική έκταση πρασίνου, που αποτελεί κοινόχρηστο για όλους τους συνιδιοκτήτες τμήμα πρασίνου του κτήματος Ηλιοπούλου.

Ο κ. Βακάκης είχε χορηγήσει ανιδιοτελώς την ανάπλαση και αναδάσωση της συγκεκριμένης έκτασης, περίπου τεσσάρων (4) στρεμμάτων δάσους, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 2007, με τη συμφωνία και υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς για την αποκατάσταση του φυσικού πρασίνου και μόνον.

Το φυτικό χώμα (και όχι μπάζα), προερχόταν από παρακείμενη οικοδομή, την οποία ενοικίασε ο κ. Βακάκης για κατοικία του και, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των καμένων, η συγκεκριμένη μη δασική ιδιωτική έκταση πρασίνου προετοιμαζόταν για δενδροφύτευση.

Με βάση τα ανωτέρω προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι το θέμα αναδεικνύεται εκ νέου στην παρούσα συγκυρία και αναπόφευκτα τίθεται θέμα σκοπιμοτήτων, που εξυπηρετούν προεκλογικούς σκοπούς ενόψει επικείμενων δημοτικών εκλογών, με τις οποίες ουδεμία σχέση ούτε είχε ούτε έχει ο κ.Βακάκης.

Τέλος, σε επήκοο διαφόρων όψιμων καλοθελητών, που ενεργούν με στόχο την εξασφάλιση διαφήμισης έναντι μελλοντικής αποσιώπησης, ο κ. Βακάκης επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπέκυψε ούτε πρόκειται να δεχθεί οποιασδήποτε μορφής εκβιασμούς».

Διαβάστε από πού είχε αγοράσει τη μοιραία Porsche ο Απόστολος Βακάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.