Χαμός με Κυβέρνηση: “Πάμε σε εκλογές το…” Στα χαμένα ο Τσίπρας

Πότε πάμε σε εκλογές σύμφωνα με πληροφορίες; Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Τσίπρας;

Η υποχώρηση που αναγκάστηκε να κάνει τελικά η κυβέρνηση και να δεχτεί μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων την απαίτηση των δανειστών για περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δισ. ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ανατρέπει τον πολιτικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα ήθελε τα νέα σκληρά μέτρα να αρχίσουν από το 2020.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας ήθελε μια καθαρή διετία ώστε να στήσει εθνικές εκλογές το 2019 χωρίς νέα βάρη στους πολίτες μαζί με τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές

Ωστόσο, με τη νέα περικοπή των συντάξεων από την έναρξη της μεθεπόμενης χρονιάς και με νομοθετημένη στο μεταξύ τη μείωση του αφορολόγητου, που θα προκαλέσει από το 2020 αφαίμαξη επιπλέον ποσού 1,8 δισ από το σύνολο των φορολογουμένων.

Τα περιθώρια κινήσεων της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά περιορισμένα και ουσιαστικά επιβάλλουν στον κύριο Τσίπρα να εξετάσει προσφυγή σε εκλογές το αργότερο έως το φθινόπωρο του 2018, κι αυτό εφόσον στο μεταξύ δεν προκύψουν νέα προβλήματα για την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AthensMagazine.gr, οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι ήδη ενήμεροι για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να πιάσουν στον ύπνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε πότε προβλέπονται οι εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.