Εξελίξεις με πτώση ελικοπτέρου, Ελασσόνα: Ποιος ο λόγος που έπεσε και σκοτώθηκαν 4 Στρατιωτικοί

Ποιος ο λόγος που έπεσε το ελικόπτερο στην Ελασσόνα;

Για τους λόγους που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου τύπου “Χιούι” UH-1H της Αεροπορίας Στρατού στο Σαραντάπορο Ελασσόνας σκοτώνοντας τέσσερις αξιωματικούς αναφέρθηκε ο έμπειρος χειριστής ελικοπτέρων και αεροπλάνων Παντελής Φραγκούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Δεν είναι παράξενο, ιδίως στο Σαραντάπορο οι καιρικές συνθήκες να αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα… Τα ελικόπτερα αυτά πετάνε χαμηλά, δεν έχουν πρόβλημα να πετάνε κάτω από τα σύννεφα με τέτοιες συνθήκες.

Είναι όμως πολλές φορές λίγο παράξενο, διότι δίπλα από το Σαραντάπορο είναι ο Όλυμπος και εκεί οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Πιθανόν να εγκλωβίστηκε κάτω από τα σύννεφα σε ομίχλη και αναγκάστηκε να πετάξει πάρα πολύ χαμηλά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκούλης.

«Δεν μπαίνουν μέσα στα σύννεφα, απαγορεύεται αυστηρώς να μπουν μέσα στα σύννεφα τα ελικόπτερα.

Το ελικόπτερο ήταν χαμηλά, εγκλωβίστηκε κάτω από τα σύννεφα μέσα σε αυτές τις παράξενες λαγκαδιές που έχει ο Σαραντάπορος και δεν μπόρεσε να κάνει στροφή 180 μοιρών, αυτό πιστεύω εγώ» σημείωσε ο πρώην χειριστής ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και πρόσθεσε «όταν βρίσκεσαι μέσα σε ομίχλη πολλές φορές τα καλώδια δεν τα βλέπεις.

Αν δεν είσαι κάθετα να τα δεις μπροστά σου τα καλώδια, δεν μπορείς να τα αποφύγεις εύκολα».

Διαβάστε ποια τα συγκλονιστικά λόγια του ανθρώπου που βρήκε την Βασιλική Πλεξίδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.