Αλλαγή σκηνικού, καιρός Πάσχα: Πού θα βρέξει, καταιγίδες, μπόρες [video]

Πώς θα κυμανθεί ο καιρός για το Πάσχα;

Σύμμαχο τον καλό καιρό έχουν οι εκδρομείς του Πάσχα σε στεριά και θάλασσα.

Μιλώντας στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι οι επόμενες τρεις ημέρες θα κυλήσουν με καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οι άνεμοι δεν θα είναι ενισχυμένοι και δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Δεν θα λείψουν, πάντως, και οι μεσημεριανές απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά που περισσότερες θα εκδηλώνονται σε ορεινές περιοχές.

Από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο και κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα, αναμένεται πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, σήμερα Μ. Παρασκευή η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό. Το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23-25 βαθμούς και στα νησιά τους 21 βαθμούς. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αθήνα αρχικά ηλιοφάνεια, το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά και στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει τους 25 βαθμούς.

Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αρχικά ήλιος, λίγα σύννεφα το μεσημέρι και είναι πιθανόν στα κυρίως στα ορεινά του νομού να βρέξει για λίγο. Η μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου.

Δείτε τι είπε για την πρόγνωση του καιρού ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1:

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός Πάσχα και Μ. Εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.