Ντ@βατζιλίκι από Κυριάκο Μητσοτάκη: Ποιους διαγράφει επειδή δεν κάνουν αυτά που θέλει ο ίδιος

Ποιες διαγραφές ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ;

Εκτός Νέας Δημοκρατίας θα τεθούν τα στελέχη που θα αποκλίνουν της κεντρικής γραµµής και των αποφάσεων της ηγεσίας του κόμματος, όπως αναφέρει το parapolitika.gr.

Αυτό αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το μήνυμα του οποίου μεταφέρει τις τελευταίες μέρες σε κάθε «γαλάζιο» στέλεχος ο γραµµατέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Χαρακτηριστικό είναι πως την πόρτα της εξόδου είδαν δύο στελέχη τα οποία παραπέµφθηκαν µε το ερώτηµα της διαγραφής στην Επιτροπή ∆εοντολογίας, αφού προηγήθηκαν πολύµηνες διαδικασίες και διερεύνηση των συνθηκών.

Η βασική αιτία της παραποµπής τους ήταν, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» οι εκλογές για το Τεχνικό Επιµελητήριο, στις οποίες δεν στήριξαν τη ∆ηµοκρατική Κίνηση Μηχανικών της Ν.∆. και κατέβηκαν µε άλλους συνδυασµούς.

Ταυτόχρονα, κατηγορούνται ότι έδειξαν άµεση ή έµµεση στήριξη σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση αυτή εκλήφθηκε από την Πειραιώς ως επιθυµία εξόδου από το… µαντρί. Ο λόγος για τον Χρόνη Ακριτίδη, πρώην στενό συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, που διετέλεσε αν. δήµαρχος και αντιδήµαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Ακριτίδης βρέθηκε στο επίκεντρο εσωκοµµατικών πυρών διότι δεν στήριξε τον Γιώργο Στασινό για πρόεδρο του ΤΕΕ, που είχε τη στήριξη της Ν.∆. και ευρύτερων φιλελεύθερων δυνάµεων, αλλά ήταν πιο κοντά σε επιλογές του Χρήστου Σπίρτζη.

Το άλλο στέλεχος που οδεύει προς διαγραφή είναι ο Αλέξανδρος Λάµπρου, που στήριξε στο Περιφερειακό Τεχνικό Επιµελητήριο Ηπείρου υποψηφίους ανάµεσα στους οποίους ήταν ο σύζυγος της Ολγας Γεροβασίλη, προκειµένου να εξασφαλίσει και τη δική του εκλογή στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο, όπως επισηµαίνουν από την Πειραιώς.

Διαβάστε ποιος φεύγει από τη ΝΔ λόγω Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.