Έρχεται λουκέτο σε δημοφιλή σχολή του ΕΚΠΑ: Γιατί καταρρέει, τι θα γίνει με χιλιάδες φοιτητές

Τι συμβαίνει με πασίγνωστη σχολή του ΕΚΠΑ;

Αποχή διαρκείας από το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο αποφάσισε χτες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, λόγω των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Σχολή.

Τα μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Η έλλειψη χρηματοδότησης της Σχολής και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή σε χιλιάδες ασθενείς με οικονομική αδυναμία.

Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο 13.000 συμπολίτες μας επιλέγουν για την οδοντιατρική τους θεραπεία την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία, βάσει Εξωτερικής αξιολόγησης, θεωρείται μία από τις καλύτερες Σχολές της Ευρώπης.

Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παγώσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η μισθοδοσία των συμβασιούχων της Σχολής –που αγγίζει τα 630.000 ευρώ ετησίως- καλύπτεται από τα έσοδα της Σχολής.

Τονίζεται πως από ίδια έσοδα καλύπτονται και οι ανάγκες της Σχολής σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά.

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής διαμαρτύρεται ακόμη για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) και ζητεί από την κυβέρνηση άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ.

Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής ζήτησαν ήδη συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα φλέγοντα θέματα λειτουργίας της Σχολής και καλούν τους υπευθύνους φορείς να δώσουν λύσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί συμβιβασμοί στην εκπαίδευση των φοιτητών και στη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών δεν μπορούν να γίνουν.

Διαβάστε σε ποιο πασίγνωστο νυχτερινό κέντρο μπήκε λουκέτο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.