Σάλος με Smart TVs: Πώς μας κατασκοπεύουν οι έξυπνες τηλεοράσεις

Πώς μπορούν να μας κατασκοπεύουν οι έξυπνες τηλεοράσεις γνωστές ως Smart TV;

Ευάλωτες σε απομακρυσμένες επιθέσεις μέσω χρήσης κακόβουλου λογισμικού είναι περίπου το 90% των «έξυπνων» τηλεοράσεων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας OneConsult.

Οι τηλεοράσεις Smart TV μπορούν εύκολα να παραβιαστούν μέσω τρωτών σημείων που υπάρχουν στα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο, τα οποία είναι εγκατεστημένα στις συσκευές, με τη διαδικασία παραβίασης να είναι σχετικά απλή.

Το μόνο που χρειάζεται να έχουν διαθέσιμο οι χάκερς είναι κακόβουλο λογισμικό, έναν πομπό και ένα στόχο ώστε να εισβάλουν στο σπίτι του καθενός.

Εισάγοντας το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα της τηλεόρασης, οι χάκερς έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να αναλάβουν τον έλεγχο της Smart TV, όπως να αλλάξουν κανάλια, να κλείσουν τον ήχο, αλλά πιο σημαντικό να ενεργοποιήσουν την ενσωματωμένη κάμερα και το μικρόφωνο.

Με τον τρόπο αυτόν μπορούν να κατασκοπεύουν το θύμα τους, χωρίς αυτό να έχει οποιαδήποτε επίγνωση.

«Μεταξύ άλλων, η Smart TV μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις και σε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο οικιακό δίκτυο, ή για να κατασκοπεύσει τον χρήστη μέσω της ενσωματωμένης κάμερας και του μικροφώνου της τηλεόρασης», ανέφερε στην ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer ο Ραφαέλ Σκιλ της OneConsult.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.