Απίστευτο με βόμβα στη Eurobank, Αθήνα: Πού τηλεφώνησαν οι δράστες. Ποιοι ευθύνονται

Πού τηλεφώνησαν οι δράστες για τη βόμβα στη Eurobank στο κέντρο της Αθήνας;

Βόμβα εξερράγη χθες, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, στο κατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τον τρόπο δράσης, αλλά και τη μεγάλη ισχύ της βόμβας το πιθανότερο είναι πίσω από αυτό το χτύπημα να βρίσκονται ασύλληπτα ή νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα ή η τρομοκρατική οργάνωση της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Νέμεσις» με το οποίο έχουν προαναγγείλει πολλαπλά χτυπήματα και σε οικονομικούς στόχους.

Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε ακριβώς στις 22.38. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε τσάντα που είχε αφεθεί έξω από την είσοδο του κτιρίου.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ερευνούν τον χώρο και την περιοχή για την συλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και υλικού από την περιοχή, κυρίως από κάμερες που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες.

Νωρίτερα, στις 22.05, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και είχε ανακοινώσει πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο κατάστημα της Eurobank, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.

Από την Αστυνομία αποκλείστηκε έγκαιρα το τετράγωνο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που διαπίστωσε ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα.

Στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, έχει προκαλέσει ζημιές στην τράπεζα και στα γύρω κτίρια.

Διαβάστε ποιος ο στόχος της βόμβας στη Eurobank στο κέντρο της Αθήνας.