Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Έκπληξη με ποσοστά μετά τα νέα μέτρα – Δεν το πιστεύει ο Τσίπρας

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ;

Ισχυρό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 16,5%.

Ωστόσο, σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ τον Απρίλιο, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει χάσει μισή ποσοστιαία μονάδα (τον Απρίλιο συγκέντρωνε 33%) την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει μια ποσοστιαία μονάδα (τον Απρίλιο συγκέντρωνε 15,5%).

Αναλυτικά, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 32,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 16,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
ΚΚΕ: 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 5,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,5%
ΑΝΕΛ: 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2%
Ποτάμι: 1,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%
ΛΑΕ: 1%
Ελληνική Λύση: 1%
Άλλο κόμμα: 4,5%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 14,5%

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στη Βουλή εμφανίζονται να μπαίνουν συνολικά 5 κόμματα. Από τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής, η Ένωση Κεντρώων, οι ΑΝΕΛ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στο όριο του 3%, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνει 30%, έναντι 19% του Αλ. Τσίπρα. Ωστόσο, πραγματικός νικητής είναι ο… «κανένας», απάντηση που επιλέγει σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες (49%).

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με προηγείται με διαφορά 56,5 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας 69% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 40% των ερωτώμενων στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ θεωρούν ότι το πακέτο μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση είναι το πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το 24% στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ απαντά ότι όλα ήταν το ίδιο βαριά, το 17,5% θεωρούν ότι πιο επώδυνα ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% ότι τα πιο σκληρά μέτρα ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ 5% δηλώνουν «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο ή τα νέα μέτρα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση το 78% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο, 12% απαντούν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ το 10% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο, 23,5% θεωρούν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ 15,5% δηλώνουν «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.