Συγκινημένος Κυριάκος σε κηδεία Μητσοτάκη: “Σου έφτανε να είσαι με την… Επιθυμία σου ήταν…” [video]

Ποια τα λόγια του Κυριάκου στην κηδεία του Μητσοτάκη;

Συγκλόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο που εκφώνησε κατά την εξόδιο ακολουθία του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών όπου θα γίνει αργότερα η κηδεία.

«Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες τον έπαινο. Δεν ήθελες πολλά για να ταφείς. Σου έφτανε να είσαι μαζί με τη Μαρίκα σου», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Στερνή σου επιθυμία ήταν να μη σταλούν στεφάνια στην κηδεία σου, αλλά να φυτέψουμε ένα δάσος στα βουνά της Κρήτης. Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από Συμπληγάδες.

Και σήμερα η Ελλάδα δείχνει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και στους Κύκλωπες μιας μεγάλης κρίσης».

«Τα λόγια σου δεν είναι για να μας θυμίζουν τι θα είχε συμβεί, αν… Ήξερες, άλλωστε, ότι η ιστορία δεν γράφεται με αν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολιτική παρακαταθήκη του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του, ενώ τόνισε: «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου».

«Τώρα περνάει στη δική μας γενιά το χρέος να πολεμήσουμε το λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας θα χύσουν ένα δάκρυ βουβό», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. Και πρόσθεσε, με τρεμάμενη φωνή: «Σου είπα αυτά που ήθελα και με είδες εκεί που ήθελες.

Ήσουν η κολόνα του σπιτιού μας, ένας βράχος στον οποίο βρίσκαμε καταφύγιο για τις μικρές ή μεγάλες μας ανησυχίες».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρο τον επικήδειο του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

Διαβάστε

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.