Καταγγελία ΤΡΑΙΝΟΣΕ για εκτροχιασμό τρένου, 3 νεκροί: “Το τρένο θα σταματούσε εάν… Δεν ήρθαν ασθενοφόρα”

Ποια η καταγγελία για το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκαν 3 νεκροί;

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε χθες ο πρόεδρος Μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, αναφορικά με το δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τόνισε πως το τραίνο θα είχε έγκαιρα σταματήσει αν λειτουργούσαν όλα τα συστήματα τα οποία έχουν πληρωθεί και τοποθετηθεί και δεν δουλεύουν!

Οπως είπε στα Παραπολιτικά FM «έχουμε κάνει τα πάντα για να καταδείξουμε ότι τεράστια συμφέροντα έχουν πληρωθεί και έχουν δοθεί χρήματα για αυτά τα συστήματα ασφαλείας και είκοσι χρόνια τώρα δεν λειτούργησαν ποτέ!».

«Κάθε φορά που γίνεται δυστύχημα είτε στο σιδηρόδρομο είτε στα καράβια ή τα αεροπλάνα υπάρχει μια συγκυρία πολλών παραγόντων που πρέπει να διερευνηθούν για να ξέρουμε με ακρίβεια τι είναι αυτό που έφταιξε, να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην το ξανακάνουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΕΚΑΒ αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την άμεση ανταπόκριση στο τραγικό συμβάν. Κάπου ανάμεσα στη δισέλιδη ανακοίνωση απλά αναφέρεται ότι στο σημείο έφτασαν δέκα ασθενοφόρα, με το πρώτο να καταφτάνει μόλις σε 36’ μετά την κλήση.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι κανένα από τα τρία γειτονικά Κέντρα Υγείας, δηλαδή Χαλάστρας, Κουφαλίων και Διαβατών, δεν διέθεταν το βράδυ του Σαββάτου ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να κληθούν ασθενοφόρα από τη Θεσσαλονίκη.

Και ο χρόνος ανταπόκρισης θα ήταν σαφώς πιο σύντομος αν πήγαινε ασθενοφόρο από τη Χαλάστρα, η οποία απέχει μόλις 15’ από το Αδενδρο.

Την ίδια ώρα, σε σταθερή κατάσταση, με καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, νοσηλεύονται στη Β’ Χειρουργική Κλινική του «Γεώργιος Παπανικολάου» τρεις τραυματίες.

Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, πρόκειται για έναν άντρα 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 58 και 41 ετών.

Χθες ξεκίνησε και η επιχείρηση απομάκρυνσης της αμαξοστοιχίας. Αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες.

Σήμερα, η Πολεοδομία Ευόσμου θα χορηγήσει στο Δήμο Χαλκηδόνας (όπου ανήκει το Αδενδρο) το πιστοποιητικό κατεδάφισης του παλιού κτιρίου του ΟΣΕ, το οποίο διαπέρασε η μοιραία αμαξοστοιχία. Απομένουν τα ανάλογα πιστοποιητικά από τη ΔΕΗ και την ύδρευση, για να ξεκινήσει η κατεδάφιση.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η κηδεία του άτυχου επιβάτη Δημήτρη Μικρόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα στις 10:00 κηδεύεται ο ελεγκτής Αριστείδης Καλαμπαλίκης στη Λάρισα στο νέο νεκροταφείο Μεζούρλου και στις 13:30 ο μηχανοδηγός Ματθαίος Καλόπουλος στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Νίκαιας.

Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κήρυξαν για σήμερα στάση εργασίας σε ένδειξη σεβασμού από τις 09:30 έως τις 16:30.

Διαβάστε ποιο το πόρισμα για το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.