Απόλυτος διχασμός στο Μαξίμου: Ποιοι ζητούν εκλογές τώρα – Τι ετοιμάζει ο Τσίπρας

Ποιοι ζητούν εκλογές στο Μαξίμου αλλά δεν τους κάνει το χατίρι ο Τσίπρας;

Απόδραση μέσω εκλογών και τεχνητής σύγκρουσης με τους δανειστές, ή διαχείριση μιας πολυεπίπεδης κρίσης που οδηγεί σε αποσύνθεση και αποδόμηση της κυβέρνησης με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη;

Το δίλημμα αυτό έχει τεθεί στο Μαξίμου από την επόμενη του στραπάτσου που συντελέστηκε στο Eurogroup.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει όλα τα σενάρια, προκειμένου να είναι έτοιμος για τακτικές και στρατηγικές κινήσεις, μετά τις 15 Ιουνίου.

Όπως αποκάλυψε στενός συνεργάτης του, όλα τα ενδεχόμενα έχουν πέσει στο τραπέζι και οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Ποιοι θέλουν απόδραση με εκλογές

Στο σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης, διαμορφώνονται δύο διαφορετικές στρατηγικές.

Τσακαλώτος και Μιχόπουλος, προτείνουν σύγκρουση με τους δανειστές και εκλογές σε κλίμα ακραία πόλωσης, προκειμένου να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην υποστεί πανωλεθρία.

Από την άλλη μεριά βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Τζανακόπουλος, Λιάκος καθώς και ο Νίκος Παππάς, που προτείνουν πολιτική διαχείριση, ακόμα και αρνητικής απόφασης στο Eurogroup.

H oμάδα αυτή των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει, ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλο πολιτικό χρόνο, προκειμένου να διαχειριστεί ακόμα και ένα στραπάτσο στο Eurogroup και θεωρεί το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές, πολιτική αυτοκτονία.

Επικίνδυνες ισορροπίες

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα ισορροπήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα, αφού η περιβόητη γραβάτα έγινε θηλιά που απειλεί να πνίξει τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι μετά από μια αρνητική εξέλιξη στο Eurogroup της 15ηςΙουνίου, ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει εξιλαστήρια θύματα για να χρεώσει την αποτυχία.

Ο πρώτος που θα παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας, είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που έτρεχε τη διαπραγμάτευση.

Στενοί συνεργάτες του, εισηγούνται από τώρα, να προχωρήσει σε μια επίδειξη πυγμής, πραγματοποιώντας σαρωτικό ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι.

Μέσα από τις αλλαγές υπουργών, μπορεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κρίση μέχρι τον Οκτώβριο που αρχίζουν τα δύσκολα.

Υπέρ του ανασχηματισμού τάσσονται και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για εκλογές.

Ανάμεσά τους οι: Κουρουμπλής, Σπίρτζης, Τόσκας, αλλά και το σύνολο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο δεν αποχωρίζεται με τίποτα τις καρέκλες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.