Τεράστια πρωτιά ΑΒ Βασιλόπουλου: Τι πήρε ως βραβείο και πανηγυρίζει. Πουθενά ο Σκλαβενίτης

Τι βραβείο έλαβε ο Βασιλόπουλος και για ποιο λόγο;

Μπορεί στη χώρα μας τα λουκέτα να έχουν γίνει… θεσμός, με τον κλάδο των σούπερ μάρκετ να γνωρίζει λουκέτα, συρρίκνωση πωλήσεων αλλά και ημέρες μεγάλων αναδιαρθρώσεων.

Όμως η ΑΒ Βασιλόπουλος κατόρθωσε να διακριθεί παρά τις παραπάνω κακουχίες και τη συνολικά αρνητική συγκυρία. Συγκεκριμένα, η λιανεμπορική αλυσίδα έλαβε το βραβείο «The Business of the Year with Turnover of €150 million or higher» στον θεσμό των European Business Awards.

Μιλώντας γι’ αυτή την τιμητική διάκριση, αλλά και για τις επενδυτικές επιλογές ύψους 105 εκατ. ευρώ της εταιρείας ο διευθύνοντας σύμβουλος Λεωνίδας Βρεττάκος στο protothema.gr τόνισε μεταξύ άλλων:

Τα European Business Awards αποτελούν τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για την επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης και αναδεικνύουν τις εταιρείες που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές και πρωτοπορούν στο πεδίο όπου δραστηριοποιούνται.

Εμείς συμμετείχαμε στην κατηγορία «The Business of the Year Award with Turnover of €150 million or higher», η οποία βραβεύει τις εταιρείες που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις τους και βασίζονται γι’ αυτό τόσο στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα των στρατηγικών τους επιλογών όσο και στην υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει τη λειτουργία τους.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 33.000 ευρωπαϊκές εταιρείες με συνολικό τζίρο 1 τρισ. που συμμετείχαν φέτος στον διαγωνισμό.

Αναφερόμενος στο τι σημαινει για την ΑΒ Βασιλόπουλος η διάκριση αυτή, ο κ. Βρεττάκος τόνισε:

Για εμάς σημαίνει πάρα πολλά όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή διάκριση για την οποία χρειάστηκε να αποδείξουμε ενώπιον της κριτικής επιτροπής τα αποτελέσματά μας, αλλά και γιατί ξεχωρίζουμε.

Αποτελεί μια ευρύτερη δικαίωση πέρα από τα στενά όρια του βραβείου.

Για τη σταθερή ανάπτυξή μας μέσα από 136 νέα καταστήματα για το διάστημα 2012-2016, τις επιπλέον 3.285 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήσαμε -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και κοινωνία-, ξεπερνώντας πια τις 14.200 για το ίδιο διάστημα, τα 356 εκατ. ευρώ που επενδύσαμε την τελευταία 5ετία.

Τα 962 εκατ. ευρώ που δώσαμε σε εισφορές και φόρους την περίοδο 2012-16 και το 1,24% για τη συμμετοχή της εταιρείας στο ΑΕΠ το 2016.

Διαβάστε τι βάζει μέσα στα καταστήματά του ο Σκλαβενίτης που θα προκαλέσει πανικό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.