Εξελίξεις φωτιά για 11χρονο Μάριο, Μενίδι: “Η σφαίρα πέρασε δίπλα μου και καρφώθηκε στο…”

Ποιες οι εξελίξεις για τον 11χρονο Μάριο από το Μενίδι που σκοτώθηκε από σφαίρα;

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες κατοίκων του Μενιδίου, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.

Ο ένας μετά τον άλλο αποκαλύπτουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν με την εγκληματικότητα και την ανομία να επικρατούν στην περιοχή.

Μάλιστα μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, αποκάλυψε μιλώντας στον ANT1, ότι το βράδυ της Πέμπτης και περίπου την ίδια ώρα που ο 11χρονος μαθητής έπεφτε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα, μία άλλη πέρασε ξυστά από δίπλα της αφού πρώτα διαπέρασε την τέντα του σπιτιού της και χτύπησε σε σε κάποιο μεταλλικό σημείο που την εξοστράκισε.

Η αδέσποτη σφαίρα έπεσε ακριβώς δίπλα της και έτσι από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε.

Η κατάσταση πλέον στο Μενίδι θυμίζει καζάνι που βράζει, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν διαρκώς στους δημοσιογράφους κάλυκες από σφαίρες που βρίσκουν έξω από τα σπίτια τους.

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 στην πλατεία Καράβου.

EΛ.ΑΣ.: Θα είχαμε συλλάβει τον δράστη, εάν οι γιατροί μας είχαν πει ότι ο 11χρονος είχε πυροβοληθεί

«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική είναι καθημερινές, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν εντατικοποιηθεί. Παράλληλα, οι άμεσες εξιχνιάσεις των διαφόρων αδικημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στο 70%. Η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα».

Αυτά τονίζουν κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με το καίριο και πολύκροτο θέμα της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στη Δυτική Αττική, με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου του 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, από “αδέσποτη” σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι και τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για πλημμελή αστυνόμευση στην περιοχή.

«Η αστυνομία κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό και στη Δυτική Αττική, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό», οι ίδιοι κύκλοι.

«Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παραβατικών ατόμων το έχουμε συλλάβει από δύο έως και … δεκαπέντε φορές. Σημειώστε ότι για κακουργήματα οι περισσότεροι βγαίνουν μέσα σε δυόμισι χρόνια το πολύ, ενώ για αδικήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποφυλακιστεί».

Όσον αφορά τον θάνατο του άτυχου 11χρονου μαθητή, οι ίδιοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα.

«Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται, επίσης, ότι συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ενώ οι προσαγωγές που έγιναν ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις.

Μεταξύ των συλληφθέντων, το πρωί του Σαββάτου, είναι και ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε, αλλά με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του ο μαθητής.

Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Οικογένεια 11χρονου Μάριου: Να μη βρεθεί κανείς στη θέση μας

«Να μη βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με τη δική μας», εύχεται η οικογένεια του 11χρονου Μάριου, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στη γιορτή του σχολείου του στο Μενίδι.

«Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της», αναφέρουν επίσης στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα Δευτέρα, ενώ παράλληλα ευχαριστούν τα ΜΜΕ «που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της οικογένειας του 11χρονου Μάριου:

«Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας.

Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου.

Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

Διαβάστε ποια τα λόγια της μητέρας του 11χρονου Μάριου από το Μενίδι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.