Όλα στον αέρα με ανασχηματισμό: Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα του Τσίπρα – Τι θέλουν οι κρατιστές

Ποιες οι εξελίξεις στο κυβερνητικό τοπίο για τον ανασχηματισμό;

Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι και αυτό του σαρωτικού ανασχηματισμού, για να καλύψει επικοινωνιακά ενδεχόμενη αποτυχία στο επίμαχο ζήτημα του χρέους.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από στενούς συνεργάτες του, μιλούν για έναν δομικό ανασχηματισμό που θα φέρει τα πάνω-κάτω, με την αποστρατεία της παλιάς φρουράς και την τοποθέτηση νέων στελεχών, σε όλα τα κρίσιμα πόστα.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουν την απομάκρυνση Τσακαλώτου, στον οποίο θα επιχειρήσουν να χρεώσουν ενδεχόμενη αποτυχία, στη διαπραγμάτευση για το χρέος και την αντικατάστασή του, από τον Γ. Χουλιαράκη.

Προτείνουν επίσης την αναβάθμιση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Δ. Λιάκου, αλλά και την αξιοποίηση του Στέργιου Πιτσιόρλα, τον οποίο θεωρούν ικανό να προχωρήσει ιδιωτικοποιήσεις και διάφορα επενδυτικά πρότζεκτ.

Μέσα από ένα σαρωτικό ανασχηματισμό, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πιστεύουν, ότι μπορούν να ελέγξουν τους κραδασμούς που θα προκαλέσει σε επίπεδο κοινωνίας η αποτυχία της κυβέρνησης, να εξασφαλίσει μια λύση για το δημόσιο χρέος.

Τι προτείνουν οι κρατιστές

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν και οι λεγόμενοι ψύχραιμοι, που προτρέπουν τον Αλέξη Τσίπρα, να αφήσει τους λεονταρισμούς για την υπόθεση του δημόσιου χρέους και να κοιτάξει να διασφαλίσει τη δόση, για να πληρωθούν οι δανειακές ανάγκες.

Πρόκειται για υπουργούς που προέρχονται από την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πιστεύουν, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τον πολιτικό χρόνο που της απομένει.

Τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν, ότι ο ανασχηματισμός δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Αντιθέτως περιπλέκει την κρίση, δημιουργώντας συγκρούσεις και στο εσωτερικό του κόμματος.

Εισηγούνται στον πρωθυπουργό να συνεχίσει τη σημερινή πορεία, γιατί όπως λένε, ο κόσμος σε ένα χρόνο θα ξεχάσει ακόμα και ένα ενδεχόμενο στραπάτσο, στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, το οποίο είχε κάνει σημαία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να αυτοεγκλωβιστεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Οι λεγόμενοι ψύχραιμοι, θεωρούν, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι το εργαλείο για την ανάπτυξη των πελατειακών σχέσεων και στην κατεύθυνση αυτή προτείνουν την ενίσχυση του πελατειακού κράτους, αλλά και τις στοχευμένες παροχές σε κοινωνικές ομάδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.