Απίστευτο για Μιχάλη Λεμπιδάκη: Γιατί έκανε αναφορές στον Μακρόν στο βίντεο που εστάλη στην οικογένεια

Γιατί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έκανε αναφορές στον Μακρόν στη συνομιλία με την οικογένειά του;

Διάρκειας 30 δευτερολέπτων ήταν το τελευταίο βίντεο που πήραν οι συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη από τους απαγωγείς του με τους οποίους πλέον έχουν διακόψει την επικοινωνία καθώς οι επαφές που είχαν απέβησαν άκαρπες.

Στο βίντεο το οποίο η οικογένεια πήρε στα χέρια της οι απαγωγείς είχαν φροντίσει να υπαγορεύσουν στον Κρητικό επιχειρηματία να κάνει αναφορές στον Εμμανουέλ Μακρόν προκειμένου με τον τροπο αυτό να δείξουν ότι η εικόνα του ήταν πρόσφατη και δεν επρόκειτο για ένα παλιό βίντεο.

Όπως υπενθυμίζει ο Ελεύθερος Τυπος παρόμοια πρακτική είχε ακολουθήσει και ο Βασίλης Παλαιοκώστας στην υπόθεση της ομηρίας του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά το 2008 όταν έστειλε στους συγγενείς του μια κασέτα με ηχογραφημένη τη φωνή του ομήρου του.

Στο βίντεο με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο επιχειρηματίας φέρεται να διαβεβαιώνει τους συγγενείς του ότι ήταν καλά καθώς δεν έφερε σημάδια βιας παρά μόνο κόπωσης.

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είχαν αφήσει το usb με το βίντεο σε μια διασταύρωση της εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου, σε απόσταση περίπου 120χλμ. από το σπίτι του επιχειρηματία.

Μετά την αποστολή του βίντεο οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη 20 ημέρες αργότερα και ζήτησαν 70 εκατ. ευρώ. Όταν η οικογένεια του επιχειρηματία απάντησε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει το ποσό τότε εστάλη το τελευταίο sms στο οποίο οι απαγωγείς έγραφαν: «Εάν δεν βρείτε τα λεφτά, χάνετε εσείς, χάσαμε κι εμείς».

Η επικοινωνία αυτή, όπως όλες οι 4 ή 5 συνολικά των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη έγινε με κινητό μίας χρήσης που είναι καταχωρημένο σε ανύπαρκτο πρόσωπο ή σε αλλοδαπό και το οποίο έκλεισε και πιθανώς καταστράφηκε αμέσως μετά.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια έχει ανακοινώσει το τέλος ουσιαστικά των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς σε μια προσπάθεια που κρίνεται ως απέλπιδα προσπάθεια πίεσης προς τους αγνώστους που κρατούν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη από την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Διαβάστε ποια η επικοινωνία του Μιχάλη Λεμπιδάκη με την οικογένειά του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.