Τρελό κι όμως αληθινό: Ποια 9 πασίγνωστα Ελληνικά νησιά πωλούνται. Τεράστια ποσά

Ποια εννιά πασίγνωστα Ελληνικά νησιά πωλούνται;

Εννέα ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα αναζητούν αγοραστή αφού πωλούνται, με τιμές που φθάνουν τα 44,6 εκατ. δολάρια.

Πολλά από αυτά τα νησιά είναι κατάλληλα για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και πολυτελών βιλών, ενώ ορισμένα έχουν ήδη εξασφαλίσει άδειες οικοδόμησης.

1. Δουλίχιο

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί της Ελλάδας, με επιφάνεια 540 εκτάρια, ή 5.400.000 τ.μ.

Το νησί βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος, κοντά στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου και είναι μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Εχινάδων.

Σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν ο τόπος καταγωγής των περισσότερων από τους μνηστήρες της βασίλισσας της Ιθάκης και της συζύγου του Οδυσσέα, της όμορφης Πηνελόπης.

Το κόστος για την απόκτησή του φθάνει τα 44,6 εκατ. δολάρια.

Ενδείκνυται για την ανάπτυξη πολυτελούς resort, πολυτελών βιλών, μαρίνας και λιμανιού ή ακόμα και για ιδιωτική κατοικία.

2. Άγιος Ιωάννης ή Γαϊδουρονήσι

Το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί προς πώληση, επιφάνειας 3.035.140 τ.μ.

Απέχει 45 λεπτά από τις ακτές της Αθήνας και 15 λεπτά από το γραφικό ψαροχώρο Κόρφος. Τα Μέγαρα βρίσκονται μισή ώρα μακριά από το νησί. Ενδείκνυται για οικιστική ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας μικρής πόλης.

3. Πάτροκλος

Νησί επιφάνειας 2.602.127 τ.μ., 10 λεπτά από το Λαύριο. Μπορεί να φιλοξενήσει καλλιέργειες, διαθέτει ελαιόδεντρα και 2 μικρές προβλήτες για σκάφη. Διαθέτει μεγάλες αμμουδιές με καθαρά νερά. Θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιοποιήσιμα νησιά της Ελλάδας.

Διαθέτει 4 μικρά κτίρια και οι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν την κατασκευή ακόμη 2 οικιστικών συγκροτημάτων μετά την έκδοση των σχετικών αδειών.

Το νησί ενδείκνυται για ήπια ανάπτυξη με πολλές επιλογές έπειτα από την έκδοση σχετικών αδειών από την ελληνική κυβέρνηση.

4. Άγιος Θωμάς

Νησί επιφάνειας 1.214.056,3 τ.μ. το οποίο πωλείται έναντι 16,7 εκατ. δολαρίων. Ανήκει στις Διαπόριες Νήσους στον Σαρωνικό και βρίσκεται στο κέντρο της νησιωτικής αλυσίδας.

Απέχει 20 λεπτά από την Κόρινθο και 45 από την Αθήνα. Διαθέτει 2 χωριά με πολυτελείς βίλες.

5. Κάτω Αντικέρι Αμοργού

Νησί επιφάνειας 1.100.744 τ.μ. στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες, κατάλληλο για προσωπική χρήση ή επενδύσεις.

Απέχει λίγα λεπτά από την Αμοργό και διαθέτει άδειες οικοδόμησης για 1.393,55 τ.μ. Διαθέτει 2 λιμάνια, ηλεκτρισμό, σύστημα ηλιακής ενέργειας και δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

6. Τραγονήσι

Νησί κοντά στην Πελοπόννησο, επιφάνειας 364.216 τ.μ.μ 45 λεπτά από την Αθήνα με σκάφος και 15 λεπτά από τον Κόρφο. Ενδείκνυται για ιδιωτική χρήση.

7. Στρογγύλη

Ιδιωτικό νησί επιφάνειας 218.530 τ.μ. που πωλείται έναντι 5 εκατ. δολαρίων. Είναι μικρό νησί των Δωδεκανήσων κοντά στη Μεγίστη και στη Πάτμο και είναι το ανατολικότερο Ελληνικό έδαφος.

Το νερό του νησιού μπορεί να γίνει πόσιμο έπειτα από μικρή διαδικασία καθαρισμού, διαθέτει πλούσια βλάστηση σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και αποτελεί ιδανική επιλογή για ανάπτυξη τουριστικής επένδυσης.

8. Νησί στο Β. Αιγαίο

Νησί επιφάνειας 137.593 τ.μ. πολύ κοντά στην Αθήνα και 10 λεπτά με ελικόπτερο. Είναι τμήμα της Μεγαλονησου, στο νησιωτικόσύμπλεγμα Πεταλιοί.

Πολλες δυνατότητες για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ψάρεμα, καταδύσεις και κολύμβηση. Πολλές αμμουδιές με βλάστηση. Κατάλληλο για ανάπτυξη μπουτίκ ξενοδοχείου ή οικογενειακής κατοικίας.

9. Βούβαλος

Ιδιωτικό νησί στον Αμβρακικό επιφάνειας 129.499 τ.μ.

Διαθέτει βραχώδες έδαφος, δάση, ελαιόδεντρα και φυσικά λιμάνια. Στο κέντρο του νησιού υπάρχει μια λιμνοθάλασσα ενώ διαθέτει πολλές αμμουδιές. Συχνά εντοπίζονται δελφίνια να κολυμπούν στα νερά γύρω από το νησί.

Διαβάστε τι απίστευτο θα αγοράσει ο Απόστολος Βακάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.