Παντελιάδης: Πώς κέρδισε το στοίχημα με Μetro, My market, Βερόπουλο – Κλαίει ο Σκλαβενίτης

Πώς κέρδισε το μεγάλο στοίχημα με Μetro, My market, Βερόπουλο ο Αριστοτέλης Παντελιάδης;

To 2016 ήταν μια χρονιά κομβικής σημασίας για τον Όμιλο Metro, καθώς με την εξαγορά της Βερόπουλος πολλαπλασίασε τα σημεία λιανικής πώλησης πανελλαδικά και με πάνω από 10.000 εργαζoμένους έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Ειδικά μετά την αμφιλεγόμενη κίνηση να μπει «σφήνα» στο deal του Βερόπουλου με τον Σκλαβενίτη, αφήνοντας τον δεύτερο σύξυλο να μαζεύει τα… αποφάγια του.

Από την πρώτη στιγμή μετά την εξαγορά η διοίκηση του κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη σχεδίασε και ξεκίνησε την υλοποίηση ενός πολυεπίπεδου και απαιτητικού πλάνου ενσωμάτωσης, με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωσή του το 2018.

Ο στόχος ήταν τριπλός: να διεκδικήσει η εταιρεία ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι στην αγορά, να φέρει πίσω τους πελάτες της Βερόπουλος και να ανακτήσει τους τζίρους της. Πράγματα καθόλου δεδομένα σε μια Ελλάδα υπό πίεση.

Τη χρονιά που πέρασε λοιπόν η My market επένδυσε στις ανακαινίσεις των καταστημάτων, στην εκπαίδευση χιλιάδων ανθρώπων που υποδέχθηκε στον οργανισμό και έδωσε έμφαση τόσο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της σε όλα τα επίπεδα όσο και στις συνεχείς προσφορές και χαμηλές τιμές προς όφελος των καταναλωτών.

Ξεκάθαρα, το 2016 ήταν μια χρονιά προκλήσεων, καθώς ολοκληρώθηκαν 60 περίπου ανακαινίσεις, ενώ μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθούν άλλες 45 και θα εγκαινιαστούν και δέκα νέα σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Οπως αναφέρει ο κ. Παντελιάδης, «το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η άρτια και γρήγορη ενσωμάτωση των καταστημάτων της Βερόπουλος προκειμένου να αποδώσουν όλα τα σημεία βάσει της δυναμικής τους και να μας εμπιστευτεί και πάλι ο καταναλωτής, που ήδη έχει αρχίσει να το κάνει σε μεγάλο βαθμό.

Οπως όλοι γνωρίζουν, ο καταναλωτής όσο συνεχίζει να νιώθει ανασφαλής, είναι πολύ επιφυλακτικός και κατά συνέπεια ιδιαίτερα προσεκτικός με την κατανάλωσή του.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει εντυπωσιακά προς το καλύτερο. Ωστόσο, εμείς βαδίζουμε σύμφωνα με το πλάνο μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε. Τα καταστήματα του νέου δικτύου στα οποία έχει γίνει εκ βάθρων ανακαίνιση καταγράφουν θεαματική αύξηση τζίρου από 50% έως και 100%, ενώ στα υπόλοιπα παρατηρούμε μικρή, αλλά σταθερή αύξηση στις πωλήσεις».

Στο τέλος του 2015 η εταιρεία αριθμούσε περίπου 4.500 εργαζομένους, αριθμός που διπλασιάστηκε μετά την εξαγορά της Βερόπουλος, καθώς διασφαλίστηκαν όλες οι θέσεις εργασίας. Σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αριθμεί 10.495 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια του 2016 πραγματοποιήθηκαν 1.663 προσλήψεις. Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του 2016, για τη Μetro AEBE ήταν: Κύκλος εργασιών 1,145 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα προ φόρων: 5,2 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων: 38,2 εκατ.

Ο συνολικός τζίρος της Μetro ΑΕΒΕ είναι αυξημένος κατά 2,65% το α’ 5μηνο του 2017, ενώ στο σύνολο του 2016 ήταν αυξημένος κατά 6,5%. Η πορεία του έτους εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις και τον στόχο για τον τζίρο στο 1,5 δισ. ευρώ, με αύξηση κατά περίπου 11,7% σε σχέση με το 2016.

«Η METRO ακολουθεί με συνέπεια την πορεία που χάραξε μετά την εξαγορά της Βερόπουλος. Οι ανακαινίσεις των καταστημάτων και η εξυπηρέτηση των πελατών με την ποιότητα My market αλλάζουν σταδιακά την εικόνα των μαγαζιών και ξαναφέρνουν τους πελάτες στο δίκτυο.

Παρά την πολύ κακή πορεία της αγοράς, συνεχίζουμε να αυξάνουμε τον κύκλο εργασιών μας και να κερδίζουμε μερίδιο. Παραμένω πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και περιμένω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», αναφέρει ο κ. Παντελιάδης.

4.500 εργαζομένους είχε προ συγχώνευσης με τη Βερόπουλος, που έγιναν 10.495, μετά την εξαγορά, καθώς διασφαλίστηκαν όλες οι θέσεις εργασίας. 1.663 προσλήψεις το 2016
Το 2016 ολοκληρώθηκαν περίπου 60 ανακαινίσεις, ενώ μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθούν άλλες 45

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.