Σοκ με σεισμό 6,1 Ρίχτερ, Μυτιλήνη: Κατέρρευσε σπίτι με άνθρωπο μέσα. Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Ποια τα νέα από τον σεισμό στη Μυτιλήνη;

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15:28, 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό το μέγεθός του είναι 6,3 Ρίχτερ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας δεδομένου ότι το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής! Τέσσερις μετασεισμοί πάνω από 3 ρίχτερ έχουν γίνει μετά τα 6,1 ρίχτερ

Απεγκλωβίστηκε άνθρωπος από σπίτι που κατέρρευσε. Ένας άνθρωπος απεγκλωβίστηκε από σπίτι που κατέρρευσε στο χωριό Βρίσα έξω από το Πλωμάρι

Ζημιές και στη Χίο

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. Μικρές ζημιές όπως είπε έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Μην μπαίνετε στα σπίτια σας

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι υπάρχει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε από τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους για να μπορέσουν τα ειδικά συνεργεία να κάνουν ελέγχους.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως επίσης και στην Τουρκία.

Κλιμάκιο έφυγε για Μυτιλήνη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο γγ του υπουργείου Ιωάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Ευθύμιος Λέκκας και ομάδα της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο αναχώρησε ήδη για τη Μυτιλήνη.

Μια γυναίκα τραυματίας

Μια γυναίκα από το χωριό Πέτρα της Λέσβου έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι σύμφωνα με όσα δήλωσε η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Μολιού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι υπάρχει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε από τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους για να μπορέσουν τα ειδικά συνεργεία να κάνουν ελέγχους.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Πλωμάρι της Λέσβου από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα με επίκεντρο μεταξύ Λέσβου και Χίου. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς. Δεν είναι γνωστό το μέγεθος των ζημιών.

Tη στιγμή του σεισμού έγινε διακοπή ρεύματος.

Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τον κ. Χουλιάρα είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ.

Ο Δήμαρχος της Χίου κ. Μπουρνούς μιλώντας στο Σκάι είπε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές στη Χίο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Ο σεισμολόγος κ. Λέκας είπε στον Σκάι ότι το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ. σε μια περιοχή που έχει ιστορικό.

Τόνισε ότι θα υπάρξει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Πρόσθεσε ότι ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας, “ίσως από κάποιο παρακλάδι”, τόνισε. Λίγα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 ρίχτερ, ένας νέος σεισμός, προφανώς μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:35.

Και αυτή η σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο δηλαδή περίπου 15 χλμ νότια του Πλωμαρίου.

΄https://www.youtube.com/watch?time_continue=35&v=r6VtCSbNA7o

Διαβάστε πού έγινε αισθητός ο σεισμός στη Μυτιλήνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.