Έκτακτη ανακοίνωση από Τράπεζα Πειραιώς για καταθέσεις-ρευστότητα

Τι ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για καταθέσεις και ρευστότητα;

«Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταθετών, των επιχειρήσεων, των επενδυτών και της κοινωνίας στις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς μίλησε την Τετάρτη σε πάνελ για την Ελλάδα με θέμα «Greece Investment Outlook Session», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), που έγινε 9-11 Μαΐου στη Λευκωσία.

Όπως ανάφερε, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα συμβάλει στην εμπέδωση κλίματος σταθερότητας, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή καταθέσεων, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και θα υποστηρίξει την επενδυτική δραστηριότητα και το επιχειρείν.

Ο κ. Χαντζηνικολάου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ύστερα από επτά χρόνια κρίσης, οι Έλληνες σήμερα είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και τα υλοποιήσουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη ημέρα.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί από τις εποπτικές αρχές για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε τη σημασία των αλλαγών που έχουν γίνει για την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και οι οποίες εξασφαλίζουν την ορθολογική λήψη αποφάσεων στις χρηματοδοτήσεις, θωρακίζοντας έτσι τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Τέλος επισήμανε ότι τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών είναι από τα καλύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα ταλέντου, επάρκειας, εμπειρίας και δεξιοτήτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.