Βάσεις 2017: Τελευταίες εκτιμήσεις φωτιά – Ποιες σχολές πατώνουν, ποιες ανασταίνονται

Τι λένε οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017;

Με βάση τα στοιχεία από ένα δείγμα λίγο κάτω από το 10% των γραπτών φαίνεται πως θα υπάρξει εφέτος μια σταθερότητα στις βάσεις των νομικών σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια σημαντική άνοδος στα παιδαγωγικά τμήματα, διατήρηση των υψηλών βάσεων στις ιατρικές σχολές σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται σημαντική μείωση των βάσεων σε πολυτεχνικά και οικονομικά τμήματα.

Ανάλογα βέβαια με την σχολή και τη ζήτηση που θα υπάρξει καθώς εφέτος υπήρξε και σημαντική μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πολλές περιπτώσεις.

Το 1ο πεδίο είναι αυτό με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό καθώς οι υποψήφιοι εφέτος είναι κατά 3.474 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Η αναντιστοιχία ωστόσο εισακτέων – θέσεων ωθεί πολλές από τις σχολές σε άνοδο, η οποία ωστόσο δεν θα είναι εμφανείς σε σχολές υψηλής ζήτησης λόγω της δυσκολίας των θεμάτων.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο θα δουν, λόγω της… πανωλεθρίας στα μαθηματικά, τις Βάσεις 2017 σε πολλές σχολές να… γκρεμίζονται.

Μάλιστα η πτώση θα είναι πολύ μεγαλύτερη στις σχολές της επαρχίας. Παράλληλα η πληθώρα των επιλογών για μια θέση σε 224 τμήματα διαχέει τους υποψήφιους και έτσι όλα δείχνουν πολύ σημαντική πτώση.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, αντίθετα, θα υπάρξει πολύ σημαντική άνοδος στις Βάσεις 2017 των παιδαγωγικών τμημάτων λόγω του ότι οι βάσεις πέρυσι ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ φέτος διπλασιάστηκαν και οι υποψήφιοι που θέλησαν να εξεταστούν στα μαθηματικά γενικής παιδείας.

Οι υποψήφιοι του 3ου επιστημονικού πεδίου που επέλεξαν αποκλειστικά ιατρικές σχολές θα δουν τις Βάσεις 2017 να αυξάνονται κάπως λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο τα μαθηματικά κατεύθυνσης ρίχνουν τις βάσεις σε σχολές Οικονομίας και Διοίκησης, ωστόσο γενικότερα στις σχολές των ΑΕΙ της Αττικής λόγω της αυξημένης ζήτησης δύσκολα θα υπάρξουν μειώσεις στα επίπεδα των βάσεων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.