Τα μυστικά ραντεβού, οι συναντήσεις και η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθήνας. Παρασκήνιο

Ποιο το μυστικό παρασκήνιο για τις υποψηφιότητες στον Δήμο Αθήνας;

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να καθυστερούν αλλά οι παίκτες απο το γαλάζιο στρατόπεδο για το δήμο της Αθήνας αρχίζουν σιγά – σιγά να παίρνουν θέση. Ο Γιώργος Πατούλης χτύπησε πρώτος ανοίγοντας περπατησιά για το δήμο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την επανεκκίνηση της Αθήνας μέσω του ομίλου » Αθήνα, Πρωτεύουσα Ξανά «. Έμμεσα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μέσα απο αυτήν εκδήλωση ενω ο όμιλος σιγα- σιγά θα εξελιχθεί σε συνδυασμό.

Ο Πατούλης εχει ήδη συναντηθεί με πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη της Αθήνας, νυν και πρώην δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους ενω είδε και τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Μάλιστα στελέχη του συνδυασμού του πρώην δημάρχου βρέθηκαν στην παρουσίαση της περασμένης Πέμπτης ενω ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν εχει ανάγκη απο σωτήρες.

«Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν να τους φέρουν έναν σωτήρα που θα τους σώσει. Δυστυχώς η ιστορία έδειξε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες, αλλά άνθρωποι που έχτισαν και χτίζουν προσωπικές καριέρες και διαδρομές στην πλάτη των συμπολιτών μας» ήταν το καρφί του Πατούλη που εχει γεννηθεί και μεγάλωσε στα Πετράλωνα.

Πλέον μετά και την ανακοίνωση του ομίλου εχει τον χρόνο να οργανωθεί και να εχει πλεονέκτημα έναντι οποιοδήποτε άλλου θέλει να κατέβει. Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ήδη επισκέπτεται τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης που δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για το δήμο πριν και μετά την συνέντευξη του Πατούλη ήρθε στην επικαιρότητα μια για τις δηλώσεις του για την τρομοκρατία και μια με την επιστολή του στον πρωθυπουργό ενω έδωσε και συνέντευξη στο Βήμα.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση αφού ο θείος του Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη κεντρικό στέλεχος της ΝΔ.

«Μήπως είναι πολλοί τρεις απο την ίδια οικογένεια » θα είναι το ερώτημα που θα ακούγεται… οσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απο την άλλη αν μείνει στην περιφέρεια για αλλά πέντε χρόνια τουλάχιστον δεν θα μπορεί να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή ενω αν διεκδικήσει το δήμο εχει τα περιθώρια περισσότερων ελιγμών για το πολιτικό του μέλλον λένε οι μυημένοι.

Αν μπει στην μάχη της Αθήνας εκτός των άλλων θα έχει τη βοήθεια της Ντόρας Μπακογιάννη που εχει διατελέσει δήμαρχος της πόλης και του γραφείου της.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση με τον διευθυντή του πολικού γραφείου της Μπακογιάννη Παναγιώτη Αντωνόπουλο με ότι αυτό σημαίνει.

Εν τω μεταξύ αυτοδιοικητικά στελέχη της Αθήνας όπως ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαφειάδης έχουν ανοιχτή γραμμή με το γραφείο της πρώην υπουργού.

Στο δήμο της Αθήνας έχει στραμμένο το βλέμμα του και ο Ηλίας Ψινάκης. Ο δήμαρχος Μαραθώνα μάλιστα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων με το συνδυασμό του Κακλαμάνη το 2009 ενω όλα αυτά τα χρόνια κάνει αισθητή την παρουσία του στα δρώμενα της Αθήνας.

Απο την κεντρική πολιτική σκηνή δυο είναι τα ονόματα που ακούγονται έντονα. Αυτό της Όλγας Κεφαλογιάννη που εκλέγεται στην Α Αθήνας και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς. Η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ μπορεί να μην ανοίγει τα χαρτιά της αλλά μια δήλωση της σε μια απο τις τελευταίες της συνεντεύξεις φούντωσε τα σενάρια.

» Μέχρι τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο χρόνος είναι μακρύς και πυκνός. Η Αθήνα είναι η εκλογική μου περιφέρεια και η διαρκής φροντίδα μου να εκπροσωπώ τους πολίτες της με τον καλύτερο πάντα τρόπο » τόνισε η πρωην υπουργός που το όνομα της έπαιζε για το δήμο της Αθήνας και το 2014.

Αλλά και του Βασίλη Κικίλια που μπήκε στην πολιτική μέσω της αυτοδιοίκησης όταν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το Νικήτα Κακλαμάνη το 2006 ενω ήταν και υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική το 2009 που είχε καταγράψει υψηλά ποσοστά.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και η πρώην υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκαν σε γνωστό καφέ. Οι δυο τους έχουν καλές σχέσεις αλλά πολλοί επιμένουν ότι θέμα συζήτησης ήταν και ο Δήμος της Αθήνας.

Σε σχέση με όσα ονόματα ακούγονται για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας απο το γαλάζιο στρατόπεδο πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο ο Γιώργος Πατούλης μέχρι τώρα έχει μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα με το Μοσχάτο όμως να μην ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τις προηγούμενες μέρες συνάντησε τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε ποια η δήλωση του Κουφοντίνα για τον γάμο Μπακογιάννη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.