Ποινή φωτιά για Φόνισσα του Κορωπίου: Πόσα χρόνια φυλακή για δολοφονία 35χρονης με μαχαιριές

Πόσα χρόνια φυλακή στη φόνισσα του Κορωπίου;

Στην αγκαλιά συγγενών και φίλων έπεσε συγκινημένη η αδελφή της 35χρονης που βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια της «φόνισσας του Κορωπίου» αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλε στην νεαρή κατηγορούμενη ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλακή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την 27χρονη φόνισσα του Κορωπίου , χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για την δολοφονία της πρώην συζύγου του συντρόφου της, στις 3 Αυγούστου 2016.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι η κατηγορούμενη τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομόφωνα απέρριψαν το αίτημά της να της αναγνωριστεί έστω και ένα ελαφρυντικό το οποίο θα «έσπαγε» τα ισόβια.

Το δικαστήριο είπε «όχι» στα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της έμπρακτης μετάνοιας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και διέταξε τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμεκειοδικών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας ο 41χρονος Γιάννης Θεοδωρής ο οποίος αποτέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ του θύματος και της κατηγορούμενης.

Σε δήλωση του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι «αποδείχθηκαν όλα τα πραγματικά περιστατικά, δηλαδή η προμελέτη που υπήρχε για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο έχει θύματα και τα δυο παιδιά της θανούσας.

Η κατηγορούμενη έχει σκοτώσει και αυτά τα παιδιά που ακόμα και σήμερα αναζητούν τη μητέρα τους και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί».

Από τη πλευρά της, η Έλλη Πασπαλά αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της.

«Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στη φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα», τόνισε.

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης, Ειρήνη Μαρούπα υπογράμμισε: «Η απόφαση αυτή δεν απέμεινε δικαιοσύνη, ενώ, δέχθηκε το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγιναν υπό το βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι.

Είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.