Ηριάννα: Επεισόδια στο Σύνταγμα για την 29χρονη. Ποια η πέτρα του σκανδάλου. Φλογερή αφιέρωση Πολάκη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, κατά την πορεία συμπαράστασης στην Ηριάννα, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.

Η πορεία ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας από το Μοναστηράκι και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έσπασαν δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού.

Η πορεία των αλληλέγγυων για την Ηριάννα Β.Λ. ξεκίνησε από το Μοναστηράκι. Ανέβηκαν την Ερμού, αλλά στη θέα αστυνομικών ξεκίνησαν πετροπόλεμο, πέταξαν φωτοβολίδες, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και ΑΤΜ ενώ πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους αντιμετώπισαν με κρότου λάμψης, ενώ έκαναν και εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να οπισθοχωρήσουν προς το Μοναστηράκι ξανά και να διασκορπιστούν στα γύρω στενά.

Το ιστορικό – Ποια η Ηριάννα Β.Λ:

Η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, ένα αποδεικτικό στοιχείο που για κάποιους δεν είναι αρκετό για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση.

Η ποινή αυτή στερεί επί της ουσίας από την 29χρονη Ηριάννα οποιαδήποτε ευκαιρία για προσωπική ζωή και επιστημονική εξέλιξη (η ίδια είναι Υποψήφια Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών).

Η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής απορρίφθηκε με 3 ψήφους κατά και 2 υπέρ και η Ηριάννα Β.Λ παραμένει στη φυλακή, ενώ έχει το δικαίωμα να υποβάλει ξανά αίτημα αναστολής σε δύο μήνες.

Η Ηριάννα εμφανίστηκε στην αίθουσα στις 14.00μμ. υπό τη συνοδεία ένοπλων μασκοφόρων αστυνομικών. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παραβρέθηκε στη δίκη, διαπληκτίστηκε έντονα με την Πρόεδρο καθώς ζητούσε την απομάκρυνσή τους.

Ηριάννα και Πολάκης

Με μια αφιέρωση στον λογαριασμό του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργος υγείας Παύλος Πολάκης αντέδρασε στην απόφαση της απόρριψης του αιτήματος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών στην 28χρονη διδακτορική φοιτήτρια Ηριάννα Β. Λ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφιέρωσε το τραγούδι «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» σε «εισαγγελέα και δικαστές».
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: Αντί αλλου σχολίου …… αφιερωμένο στον εισαγγελέα και τους δικαστες που ξαναφυλάκισαν την Ηριαννα ….

Ενώ λίγο αργότερα επανήλθε μεμ νέα ανάρτηση που αφορούσε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας. Έγραψε:
Απ´ το πρωι βλεποντας αυτη τη φωτογραφια σκεφτομουν μια φραση που μου ειχε πει ο αδερφος μου ο Γιωργης (ο φιλοςοφος της οικογενειας) τα πετρινα χρονια του σημιτικου μεσαιωνα σε μια κουβεντα στα ουζερι του Πεδιου του Αρεως :
«ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Σημερα το βραδυ μετα τη δικαστικη αποφαση θα τη συμπληρωνα:
«…ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΝΙΟΤΗ!!!!»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.