Ποιο θρυλικό ξενοδοχείο της χώρας ζωντανεύει ξανά. Αντίστροφη μέτρηση

Ποιο ξενοδοχείο ανοίγει ξανά;

Άρχισαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του θρυλικού ξενοδοχείου «Μίνως», το οποίο παραμένει προς το παρόν ερείπιο στην αρχή της λεωφόρου 25ης Αυγούστου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ενέκρινε τη Δευτέρα το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου για την αποκατάσταση και διαμόρφωση του κτιρίου σε πολυδύναμο κέντρο επιμόρφωσης και δημιουργικής έκφρασης.

Στόχος της δημοτικής αρχής σε πρώτη φάση είναι μέρος του κτιρίου να αποτελέσει πολυχώρο ανάδειξης και προβολής της κρητικής διατροφής αλλά και των κρητικών προϊόντων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, ο χώρος του σημείου είναι ιδανικός προκειμένου να στεγάσει ένα θεματικό εκθετήριο κρητικών προϊόντων και τοπικών προϊόντων διατροφής, τα οποία στη συνέχεια οι επισκέπτες θα μπορούν να αναζητήσουν στα κατά τόπους ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα.

«Το κτίριο τοποθετείται στην κύρια πύλη εισόδου των επισκεπτών στο Ηράκλειο, οπότε αποτελεί μια ιδανική τοποθεσία για την ανάδειξη, παρουσίαση και προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και προϊόντων κρητικής διατροφής» επισημαίνει με δηλώσεις του στην «Π» ο κ. Αναστασάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό ξενοδοχείο άρχισε να λειτουργεί την περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ βομβαρδίστηκε επί γερμανικής Κατοχής. Η σημερινή του εικόνα είναι μια εικόνα ερειπίου, ωστόσο η θέση του επιβάλλει την αποκατάστασή του.

Το κτίριο βρίσκεται στον αριθμό 3 της 25ης Αυγούστου, ενώ είχε από την εποχή της Βενετοκρατίας εξέχουσα θέση και χρήση. Μετά τον εμπρησμό και τη σφαγή της 25ης Αυγούστου 1898, ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κυριακό ο σχεδιασμός ενός τριώροφου μεγάρου στο βορεινό τμήμα, ενώ το νότιο παρέμεινε διώροφο. Aργότερα, στα δύο κτίρια στεγάστηκε το ξενοδοχείο «ΜΙΝΩΣ» το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1926.

Το εναπομείναν κτίριο είναι διώροφο, συνολικής επιφανείας 340 τετραγωνικών μέτρων. Διαθέτει επίσης ακάλυπτο χώρο 230 τετραγωνικών. Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για την αξιοποίηση του ακινήτου είτε απ’ ευθείας από τον Δήμο, είτε μέσω μίσθωσης του κτιρίου, ωστόσο εκείνη την περίοδο δεν είχε μπορέσει να βρεθεί λύση.

Διαβάστε ποιο γνωστό ξενοδοχείο κλείνει η Eurobank.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.