Ξεσπά η Μέδουσα: Σοβαρή προειδοποίηση Καλλιάνου. Στα λευκά η χώρα [φωτο, video]

Πότε και πώς θα χτυπήσει η Μέδουσα την Αττική;

Την Αττική αναμένεται να «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία που πλήττει από το βράδυ του Σαββάτου τα βόρεια της χώρας.

Στο «στόχαστρο» της ακραίας για τα δεδομένα της εποχής κακοκαιρίας, θα βρεθεί η Αττική προς τα μεσάνυχτα της Κυριακής ή και λίγο μετά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου.

Ενώ ήδη η κακοκαιρία που θα εκδηλωθεί με καταιγίδες και θερμοκρασίες Οκτωβρίου, έχει ήδη “χτυπήσει” την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόβλεψη Καλλιάνου για Μέδουσα

Η σπάνια για την εποχή κακοκαιρία, στο πέρασμα της κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακής και Δευτέρας, θα πλήξει κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου Αιγαίου.

Αλλού τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική, δηλαδή ένταση και διάρκεια και αλλού θα είναι κάπως πιο ήπια. Βέβαια τα προγνωστικά στοιχεία εμμένουν στο γεγονός ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι οι ακόλουθες :

– Κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία
– Χαλκιδική
– Σποράδες
– Εύβοια
– τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς (κυρίως Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα)

Παρ’ όλα αυτά, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στο στόχαστρο και η Αττική τις επόμενες ώρες

Μπορεί η Αττική να μη βιώσει τη μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων συγκριτικά με άλλες περιοχές που σας προανέφερα, όμως, θα βρεθεί και αυτή στο «στόχαστρο» της ακραίας για τα δεδομένα της εποχής κακοκαιρίας.

Προς τα μεσάνυχτα της Κυριακής ή και λίγο μετά (ενδεικτικά), θα ξεκινήσουν σίγα σιγά να εκδηλώνονται οι πρώτες τοπικές βροχές σε περιοχές της Αττικής. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και οι πρώτες μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα τείνουν να πάρουν μια πιο γενικευμένη μορφή στο νομό, επομένως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις Δευτέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους οι καταιγίδες αυτές θα έχουν και ιδιαίτερη ένταση, γι’αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί κατά τη διάρκεια που εκδηλώνονται. Πιθανότατα, κατά διαστήματα, να ενισχύονται ξαφνικά και οι άνεμοι (μπουρίνια).

Θα ξαναβρέξει και την Τρίτη στην Αττική

Μπορεί προς το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός να βελτιωθεί στην Αττική λόγω του ότι θα σταματήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά από το πρωί της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθούν πάλι τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως, χωρίς ωστόσο να προβληματίσουν.

Γενικευμένη βελτίωση από την Τρίτη το απόγευμα

Από την Τρίτη το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού και η αναπάντεχη αυτή κακοκαιρία στην καρδιά του καλοκαιριού θα αποτελεί παρελθόν. Μόνο σε κάποιες περιοχές της βόρειας Κρήτης θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές οι οποίες όμως την Τετάρτη σταδιακά θα σταματήσουν.

Πλημμύρες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Στην Πτολεμαΐδα, πολλά σπίτια πλημμύρισαν ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Δεν έλειψαν και οι πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων, με την πυροσβεστική να δέχεται 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις κλήσεις για κοπές δέντρων.

Στο Αγρίνιο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, σάρωσαν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους!
Η Μέδουσα… μετατοπίζεται

Σύμφωνα με το northmeteo.gr, η Μέδουσα θα μετατοπιστεί κατά 150-200χλμ νοτιότερα και αυτό θα φέρει αλλαγές ως προς τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Στο επίκεντρο των περιοχών όπου η κατάσταση θα είναι δύσκολη μπαίνει όλη η Θεσσαλία, κυρίως η ανατολική, η Πιερία, η Εύβοια και οι Σποράδες αλλά όχι στην ένταση που φαινόταν χθες.

Εκτός της ζώνης έντονων φαινομένων βγαίνει η Χαλκιδική και η κεντρική Μακεδονία. Δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα και κυρίως το πρωί της Δευτέρας (17.07.2017) για τον Βόλο, όπου αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές. Πολύ νερό φαίνεται και για την Λάρισα, από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, περίπου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Βαρδάρης θα ενισχυθεί και συγχρόνως θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι και αργά τα μεσάνυχτα. Οι καταιγίδες αυτές, φαίνεται να διατηρούνται μέχρι το πρωί της Δευτέρας, με τάση εξασθένησης, μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και γρήγορα θα σταματήσουν.

Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα Οκτώβρη και μάλιστα το πρωί Δευτέρας θα χρειαστεί και μακρυμάνικο, ειδικά στις πιο ορεινές περιοχές!

Δυνατό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και αρκετές περιοχές πέριξ αυτού, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες, όπως στο χωριό Ζωτικό .

Σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων ,τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με τα σοβαρότερα όμως προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.

Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση ,άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών ,με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειές τους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό .

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται ήδη κατά μήκος του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ,το συντομότερο δυνατόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.