Ξεφτίλα ΣΚΑΙ: Κανονικό ρεπορτάζ για εξωφρενικό επίδομα «μαϊμού». Κοροϊδία [video]

Ποια η μούφα είδηση για το επίδομα σφραγίδας της Γεροβασίλη έπαιξε σαν κανονικό ρεπορτάζ στον ΣΚΑΙ και σε άλλα ΜΜΕ;

Τι κι αν τα περισσότερα sites «κατέβασαν» την hoax είδηση περί επιδόματος σφραγίδας στους δημοσίους υπαλλήλους, η οποία ξεκίνησε από το vatraxi.gr; Τι κι αν το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε σχετική διάψευση;

Στον ΣΚΑΪ δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στον πειρασμό ενώ γνώριζαν και μετέδωσαν κανονικά το «φακ νιουζ», όπως χαρακτήρισε την είδηση ο Άρης Πορτοσάλτε γιατί «έπαιζε σε όλα τα sites».

Το κανάλι του Φαλήρου έκρινε ότι πρέπει να μεταδώσει την είδηση γιατί, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των παρουσιαστών της απογευματινής ενημερωτικής ζώνης, «είναι ενδεικτικό του πώς λειτουργούσε το Δημόσιο».

Φυσικά δεν είπαν για τα δεκάδες τρελά επιδόματα που είχαν θεσπίσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ας μην ξεχνάμε πως ο Aντ1 έχει κάνει κανονικό ρεπορτάζ με κάμερες και συνεντεύξεις ένα άρθρο του “Κουλουριού” πριν 4 χρόνια.

Αυτή τη φορά, ήταν ένα άρθρο από τη σατιρική σελίδα “Το Βατράχι” το οποίο έγινε “ρεπορτάζ” από διάφορα μέσα, πριν γίνει αντιληπτό τα αντίστοιχα άρθρα κατέβουν άδοξα.

Το άρθρο του Βατραχιού περιείχε την πληροφορία πως η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη θα συμπεριλάμβανε ένα επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπάλληλους του Δημοσίου σε νομοσχέδιο που θα κατεβάσει σύντομα. Πιο συγκεκριμένα το επίμαχο απόσπασμα είναι το εξής:

«Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των Εφοριών, που κάνουν χρόνια χρήση σφραγίδας, ενώ προβλέπει μάλιστα και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμκευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της, όπως τενοντίτιδα και το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα.»

Eνώ το άρθρο είναι κάμποσών μηνών, μόλις πρόσφατα η καυτή πληροφορία άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο για κάποιες μέρες πριν γίνει viral. Φορέας της μάλιστα δεν ήταν κάποιο μπλογκ τύπου paranoiko.blogspot.com, αλλά η opinion στήλη του Βηματοδότη στο Βήμα, όπως ανέφερε το άρθρο της Athens Voice πριν κατέβει.

Από εκεί πήγε σε άλλα μέσα. Για του λόγου το αληθές, έφτασε στο Πρώτο Θέμα:


To ifimerida:

Στην Athens Voice:


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.