Ποιος Τσακαλώτος; Η σύζυγος του υπουργού φέρνει πρώτη την ανάπτυξη. Δείτε πώς

Τι προτείνει για τον δρόμο προς την ανάπτυξη η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου;

H Σκωτσέζα σύζυγός του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Γκίμπσον υποβάλλει τις δικές της προτάσεις για το πώς μπορεί να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα μας και πώς μπορούν να προωθηθούν οι εξαγωγές!

Η σύζυγός του υπουργού Οικονομικών είναι από τους στενούς συνεργάτες του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, καθώς είναι διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος και μόλις την περασμένη Δευτέρα ήταν συνδαιτυμόνας του πρωθυπουργικού ζεύγους στο δείπνο στο Πάρκο Ελευθερίας με τον επικεφαλής της documenta.

Συνεπώς η γνώμη της μετράει τουλάχιστον στο Μέγαρο Μαξίμου…

Έτσι λοιπόν, η κυρία Γκίμπσον-Τσακαλώτου προτείνει σε μελέτη της που τη συνυπογράφει η οικονομολόγος Γεωργία Παύλου τη δημιουργία συνθηκών που θα ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα επιχειρήσεων υψηλής παραγωγικότητας και τις εξαγωγές προκειμένου να επιτευχθούν διατηρήσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης.

Σε αυτήν εμπεριέχονται στοιχεία που δείχνουν πως στην Ελλάδα της κρίσης οι εξαγωγικές επιχειρήσεις έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με αυτές που δραστηριοποιούνται μόνο στην εγχώρια αγορά σε όρους παραγωγικότητας, κερδοφορίας και ρυθμού αύξησης της απασχόλησης.

Αν και η κυρία Χέδερ δεν κάνει καθόλου αναφορά στην υψηλή φορολογία που δέχονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα (φορολογία που σε μεγάλο βαθμό επέβαλε ο σύζυγός της), αναφέρει ότι η μέση ποσοστιαία απόκλιση της παραγωγικότητας μεταξύ εξαγωγικών και μη εξαγωγικών επιχειρήσεων εκτιμάται σε 14% για το σύνολο του δείγματος, καταδεικνύοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα ως προς την παραγωγικότητα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που είναι ακόμη πιο ισχυρό σε κάποιους τομείς δραστηριότητας.

Ακόμη (και αυτό έχει τη σημασία του) η σύζυγος του κ. Τσακαλώτου υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα είναι απαραίτητη η συνεχής δημιουργία συνθηκών που θα ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα επιχειρήσεων υψηλής παραγωγικότητας και τις εξαγωγές προκειμένου να επιτευχθούν διατηρήσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.