Φρικτά βασανιστήρια βρέφους, Πάτρα: Τι απάνθρωπο του έκαναν οι γονείς. Άφωνοι οι γιατροί

Ποια τα βασανιστήρια που περνούσε το βρέφος από τους γονείς τους στην Πάτρα;

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας στο σωματάκι του βρέφους που κακοποιήθηκε από τους γονείς του στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαύματα στο σώμα του παιδιού προκλήθηκαν από πυρακτωμένο αντικείμενο και του δημιούργησαν μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι θα του προκαλούσε το σβήσιμο ενός τσιγάρου στο σώμα του.

Η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τσιόλα δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αφού τα σημάδια από την κακοποίηση στο κορμάκι του βρέφους μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία βασανίστηκε το μικρό αγγελούδι.

Βασανιστήρια που δεν θα μπορούσε να κάνει το χέρι ενός δίχρονου παιδιού όπως θέλουν οι γονείς του βρέφους να υποστηρίζουν, αλλά το χέρι ενός ενήλικα.

«Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό κακοποίησης. Το βρέφος φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα, τόσο εκχυμώσεις, όσο και εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα και στα δύο πόδια του. Οι εκχυμώσεις και τα εγκαύματα είναι σε όλο το σωματάκι του μωρού.

Είναι ένα μωρό με κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του, με μία πολύ μικρή επιφάνεια σώματος και στο μικρό αυτό σωματάκι και πρόσωπο υπάρχουν κακώσεις παντού» λέει η ιατροδικαστής.

«Δυστυχώς είναι ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αρκετά σοβαρό. Και όσο για τους γονείς που λένε ότι ευθύνεται το δίχρονο αδερφάκι του, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ένα δίχρονο παιδί δεν μπορεί να γίνει ο βασανιστής ενός μωρού και εξάλλου οι γονείς είναι εκεί για να αποτρέψουν το κακό.

Όμως με τόσες πολλές κακώσεις που έχει το μωρό, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι ένα παιδάκι που της προκαλεί και αυτό είναι πολύ σίγουρο. Ευτυχώς που το μωράκι γλίτωσε και είναι ζωντανό, γιατί μιλάμε για ένα πλασματάκι μόλις εφτά μηνών» προσθέτει η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τσιόλα.

Στο μεταξύ οι γονείς του βρέφους οδηγήθηκαν το πρωί στον ανακριτή Πατρών όπου ζήτησαν και έλαβαν νέα προσθεσμία για να απολογηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης (27/7).

Ανώνυμες καταγγελίες για κακοποίηση σε βάρος της μητέρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει κατά το παρελθόν ανώνυμες καταγγελίες για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται ότι από το 2009 έως και το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και την παραμέληση του παιδιού από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της.

Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι το βρέφος είχε χτυπηθεί στο μάτι.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η καταγγελία ήταν βάσιμη και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό. Μετά και το πρόσφατο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας η δικογραφία ανασύρθηκε και πλέον συσχετίζεται με την υπόθεση κακοποίησης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο γονείς είναι η πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οικογενειακής βίας.

Το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Τι υποστηρίζουν οι γονείς

Οι γονείς υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι τα χτυπήματα στο 7 μηνών κοριτσάκι τα προκάλεσε το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του, καθώς και ότι τα εγκαύματα δεν είναι από τσιγάρο, αλλά από καυτό γάλα που έχυσε πάνω στο βρέφος το αδελφάκι του.

Οι γιατροί όμως από την πρώτη στιγμή τους διαψεύδουν. Κρίνουν ότι τα εγκαύματα προήλθαν από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του.

Επιπλέον από τις νέες εξετάσεις φάνηκε, ότι το παιδί δεν είχε φυσιολογική ανάπτυξη. «Το μωρό δεν διατρεφόταν όπως έπρεπε» είπαν μεταξύ άλλων οι γιατροί του νοσοκομείου, που παραμένει το άτυχο αγγελούδι.

Διαβάστε πού έριξαν την ευθύνη για κακοποίηση οι γονείς του βρέφους από την Πάτρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.