Απίστευτη κοροϊδία με capital controls: Τι σημαίνει πραγματικά η «χαλάρωση»

Ποια η πρωτοφανής κοροϊδία με τη «χαλάρωση» των Capital Controls;

Μπορεί η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για χαλάρωση των capital controls να προκάλεσε χαμόγελα στην κυβέρνηση, ωστόσο αν κάποιος κάνει τους υπολογισμούς θα διαπιστώσει ότι τελικά οι συνολικές αναλήψεις θα είναι μικρότερες.

Συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη 1.800 ευρώ για 12 μήνες, δηλαδή σύνολο 21.600 ευρώ, ενώ τώρα είναι 420 επί 52 φορές, κάτι που σημαίνει 21.840 ευρώ συνολικά.

Δείτε πώς προκύπτει το αποτέλεσμα αυτό: Από 1η Σεπτεμβρίου το ανώτατο όριο αναλήψεων τον μήνα θα διαμορφωθεί στα 1.800 ευρώ. Επί 12 μήνες (η διάρκεια του χρόνου με τα σημερινά δεδομένα, διότι, πού ξέρεις…) το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 21.600 ευρώ.

Τι ισχύει σήμερα; Κάθε κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι του ποσού των 420 ευρώ την εβδομάδα (εφόσον αντέχει ο λογαριασμός του). Χωρίς πολλά λόγια, 420 x 52 εβδομάδες = 21.840 ευρώ!

Δηλαδή η… χαλάρωση που προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι τόσο μεγάλη που από 1η Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι 1η Σεπτεμβρίου του 2018 το συνολικό ποσό που θα μπορεί να σηκώσει κάποιος από τις τράπεζες (αν είναι από τους λίγους τυχερούς με τόσα χρήματα στην τράπεζα) θα είναι κατά 240 ευρώ μικρότερο απ’ αυτό που μπορεί να βγάλει σήμερα, με τις ρυθμίσεις που ισχύουν!

Μοιάζει με παράνοια το γεγονός ότι πανηγυρίζουν πως δήθεν χαλαρώνουν τα capital controls ενώ στην ουσία τα αυστηροποιούν…

Οι νέες αλλαγές ελάχιστο αντίκτυπο έχουν στους περισσότερους Έλληνες, την συντριπτική πλειονότητα, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορίες, ΔΕΚΟ, αποπληρωμή καρτών και δανείων με διατραπεζικές κινήσεις και πλέον δεν μένουν χρήματα για να κάνεις αναλήψεις ύψους 1800 ευρώ το μήνα (με βάση όσα θα ισχύουν από 1ης Σεπτεμβρίου) ή 420 ευρώ την εβδομάδα, με βάση τα σημερινά ισχύοντα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.