Το deal της χρονιάς: Ποιος έκλεψε μέσα απ’ τα χέρια του Grimaldi τη Hellenic Seaways

Πώς «έκλεψε» την Hellenic Seaways μέσα από τα χέρια του E. Grimaldi η Attica Group;

Καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και τους και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρίας Hellenic Seaways (HSW), που αντιστοιχούν σε ποσοστό 50,30%, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group.

Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Attica Group θα καταβάλει 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Γίνεται επίσης γνωστό πως η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Hellenic Seaways έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Τέλος, στην ανακοίνωση της Attica Group επισημαίνεται ότι από πλευράς εταιρείας, χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρία Μπερνίτσας. Mε την απόκτηση του 50,30% της HSW, εφόσον η συμφωνία λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, η Attica Group θα αποκτήσει τον έλεγχο της Hellenic Seaways με τις Μινωικές Γραμμές (συμφερόντων του Emanouele Grimaldi) να περιορίζονται σε ρόλο ισχυρού μετόχου μειοψηφίας.

Οι κινήσεις της πλευράς Grimaldi είναι τώρα αυτό στο οποίο θα έχει την προσοχή της στραμμένη η αγορά. Η νέα Attica ισχυροποιεί τα μερίδιά της κυρίως στις γραμμές του Αιγαίου αποκτώντας την ευχέρεια να προχωρήσει σε κινήσεις επαναδιοργάνωσης του στόλου και των δρομολογίων και περαιτέρω ενίσχυσης της ρευστότητάς της.

Σημειώνεται πως η Πειραιώς δεσμεύεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει στην DG Comp για την αποεπένδυσή της από non core business assets όπως η HSW. Mε την παραπάνω συμφωνία η τράπεζα «πουλά» το ποσοστό της στην Hellenic Seaways και παίρνει ως αντάλλαγμα μετοχές της Attica Group τις οποίες θα πρέπει να πουλήσει σε δεύτερο χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Group:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica συνολικά 39.039.833 μετοχών της «HSW», ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways.

Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, η Attica θα καταβάλλει €30,61 εκατ. τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Hellenic Seaways, έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Από πλευράς Εταιρίας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κάνε Like στο Fimes.gr