Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη – Σημίτη στη Σίφνο: Ποια η πρόταση βόμβα ενόψει εκλογών

Τι πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κώστα Σημίτη στη μυστική τους συνάντηση;

Ένα τριήμερο στη Σίφνο πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις αρχές του Αυγούστου, φιλοξενούμενος στη βίλα του Βασίλη Καρατζά, γιου του εκλιπόντος Θόδωρου Καρατζά.

Στο συγκρότημα πέτρινων πολυτελών κατοικιών στον Αρτεμώνα ο Κυριάκος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνδύασε τις διακοπές με σειρά επαφών με παράγοντες που βρίσκονταν στο νησί την ίδια περίοδο με τον ίδιο, ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος πρότεινε στον Σημίτη να τοποθετηθεί επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στη Σίφνο το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είχε δυο πλευρές. Από τη μία τη δημόσια, η οποία καλύφθηκε από τα ΜΜΕ όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τοπικά στελέχη στις Καμάρες, συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους του νησιού και προέβη και σε δηλώσεις μαζί με το δήμαρχο Σίφνου.

Από την άλλη την ιδιωτική, στο ησυχαστήριο του Αρτεμώνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εκεί όπου ανάμεσα στις χαλαρές στιγμές μίλησε και για τα πολιτικά τεκταινόμενα με ανθρώπους που εκτιμά τη γνώμη τους.

Οι σχέσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την οικογένεια Καρατζά είναι στενές και παλιές.

Επί διοίκησης Καρατζά στην Εθνική και κυβέρνησης Σημίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της NBG Venture Capital, θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής με αντικείμενο την αγορά μετοχών σε εταιρείες που είχαν κάποια προοπτική (πόσες από αυτές τις εταιρείες που συμμετείχε μετοχικά η Εθνική υφίστανται σήμερα είναι ένα ερώτημα).

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι όταν διορίστηκε ο Κυριάκος, ερχόμενος από το Χάρβαρντ, είχε μισθό 6 εκατομμύρια δραχμές το μήνα, συν τα μπόνους, ενώ ο αστικός μύθος που κυκλοφορεί ακόμα στους διαδρόμους της Εθνικής είναι ότι προκειμένου να αποκτήσει δικό του γραφείο ο νυν πρόεδρος της ΝΔ (και να εμπλουτίσει αυτό που έμελλε να γίνει “το καλύτερο βιογραφικό της χώρας”), η τράπεζα έκανε “έξωση” σε ορισμένα στελέχη ενώ για όσο διάστημα παρέμεινε ως εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κατάστημα η βασική χρήση του γραφείου του ήταν να μαζεύει σκόνη….

Η φιλία του Κυριάκου με την οικογένεια Καρατζά διατηρήθηκε και μετά το θάνατο του Θόδωρου Καρατζά, αφού ο γιος του Βασίλης και ο πρόεδρος της ΝΔ συναντιούνται συχνά στην Αθήνα.

Παράλληλα, όπως γράφει η neaselida.gr, ο Βασίλης Καρατζάς είναι οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Levant Partners ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι το δικηγορικό γραφείο Καρατζά, ένα από τα μεγαλύτερα των Αθηνών του οποίου το τιμόνι κρατά η κ. Όλγα Καρατζά, κλείνονται τα σοβαρότερα deals σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Σημείωση: Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα και η πληροφορία ότι εκτός από τον Κώστα Σημίτη συναντήθηκε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος συνηθίζει να περνάει τις διακοπές του τον Αύγουστο στη Σίφνο φιλοξενούμενος της οικογένειας Βερνίκου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.