Ράκος ο Κοντομηνάς: Πωλείται ο Alpha. “Κατάρα” από Σπυροπούλου;

Ποιες οι εξελίξεις για τον Alpha;

Η πρόσφατη εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon από τον Ιβάν Σαββίδη και ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών, που αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο διάστημα, δημιουργεί την ανάγκη για νέες συνεργασίες στο τηλεοπτικό τοπίο.

Γεγονός που αποδεικνύεται και από τα σενάρια που θέλουν μέρος του Alpha να πωλείται από τον Δημήτρη Κοντομηνά σε άλλον επενδυτή προκειμένου ο σταθμός να γίνει ισχυρότερος οικονομικά και να καταφέρει -πάση θυσία- να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια.

Οι επαφές του προέδρου του Alpha με τους Τσέχους μετόχους του ΟΠΑΠ φαίνεται ότι συνεχίζονται με τον πρώτο να αναζητά καινούργιο σύμμαχο στον κυκεώνα των μίντια.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας του καναλιού της Κάντζας βρίσκεται σε συζητήσεις και με Κύπριους επενδυτές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν τόσο στον Alpha Ελλάδας, αλλά και στον ALPHA Κύπρου.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναζητά σύμμαχο! Γυρνώντας ένα χρόνο, σχεδόν, πίσω, και λίγο πριν την δημοπρασία των αδειών τον Σεπτέμβριο του 2016, φήμες ήθελαν τον Ιβάν Σαββίδη να συναντιέται με τον προαναφερθέντα προκειμένου να βρουν μία κοινή γραμμή πλεύσης, σχέδιο που ναυάγησε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων υπερθεματιστών.

Τότε, ο ομογενής επιχειρηματίας, ως πρώτος επιλαχών του διαγωνισμού, είχε δηλώσει ότι θα απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη για να εξαγοράσει τον Alpha και το Star και να μη μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι σε αυτά, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι του σταθμού της Κάντζας τον χαρακτήριζαν ως «λαγό» της δημοπρασίας για τις άδειες, αναφέροντας ότι «φούσκωνε» με υψηλά πονταρίσματα τη διαδικασία και στον τελικό γύρο έκανε μηδενική προσφορά.

Η δεύτερη προσπάθεια του Δημήτρη Κοντομηνά αφορούσε στον Ιωάννη Καλογρίτσα. Όταν ο τελευταίος κατάφερε να πάρει μία από τις τέσσερις άδειες, στο διαγωνισμό που αργότερα ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο ιδιοκτήτης του Alpha έκανε αρκετές συναντήσεις μαζί του αλλά και με τον πατέρα του Χρήστο, χωρίς να προχωρά το κοινό τους σχέδιο.

Οι λόγοι ήταν οι σοβαρές αποκλίσεις που είχαν στο management και το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές ήθελαν την πλειοψηφία.

Να σημειωθεί ότι ο υπερθεματιστής, λίγο καιρό αργότερα, έχασε την άδεια αφού δεν μπόρεσε να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.