“Σκοτώνονται” για την περιουσία Βγενόπουλου: Η σύζυγος, τα παιδιά, οι δικηγόροι

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις εξελίξεις στην οικογένεια Βγενόπουλου.

Από τη μία υπάρχει το φορολογικό πρόστιμο των 185 εκατομμυρίων ευρώ και από την άλλη η οικογενειακή διένεξη για την μοιρασιά της περιουσίας του πρόωρα θανόντος επιχειρηματία.

Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια μετά το θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου χωρίστηκε στα δύο και ξεκίνησε διαμάχη μεταξύ των παιδιών του Φιλίππου και Μελίνας από τη μία πλευρά και από την άλλη της συζύγου του Ρίτας Σουβατζόγλου. Η διαμάχη ξεκίνησε όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες όταν ο Φίλιππος Βγενόπουλος επιχείρησε να μπει στη βίλα του πατέρα του μαζί με την αδελφή του και διαπίστωσε έκπληκτος ότι οι κλειδαριές είχαν αλλάξει.

Η τελευταία σύζυγος μάλιστα του Ανδρέα Βγενόπουλου του ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του άφησε πίσω του μόνο χρέη και πως όσο και εάν ψάξει δεν θα βρει κάποιο περιουσιακό στοιχείο αξίας. Έκτοτε, ο 22χρονος Φίλιππος έβαλε σκοπό να ανακαλύψει τι έγινε η αυτοκρατορία του πατέρα του, την οποία πίστευε ότι θα κληρονομούσε. Η επόμενη κίνησή του βέβαια ήταν να απευθυνθεί σε δικηγόρους και να ξεκινήσει δικαστική διαμάχη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εάν και δεν υπάρχει σαφής εικόνα της περιουσίας που άφησε πίσω του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, οι συμμετοχές του σε διάφορες εταιρείες όπως αυτή στη Ναυτιλιακή εταιρεία Bariba δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το τι έγιναν αυτές οι συμμετοχές;

Την ίδια ώρα κύκλοι των παιδιών του Ανδρέα Βγενόπουλου αναρωτιούνται παράλληλα τι έγιναν τα σπίτια που φέρεται να είχε στην ιδιοκτησία του ο πατέρας τους σε Αθήνα, Λονδίνο και Ελβετία. Όλα αυτά θα βγουν στο φως της δημοσιότητας κάποια στιγμή ή θα παραμείνουν καλά κρυμμένα μυστικά μέσω συμβιβασμών των ενδιαφερόμενων μερών και θα αποτελέσουν αστικό μύθο τα επόμενα χρόνια ή σενάριο κάποιας ταινίας;

Πάντως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, αυτή τη στιγμή ο Φίλιππος εκτελεί χρέη υπεύθυνου σε μαγαζί με τον επίσημο τίτλο «επιχείρηση μαζικής εστίασης μερικής επεξεργασίας πρόχειρου γεύματος – λουκουματζίδικο» το οποίο εδρεύει στη Μύκονο.

Ο 23χρονος σπούδασε Ναυτιλιακά σε Λονδίνο και ΗΠΑ καθώς προοριζόταν να διαδεχτεί μελλοντικά τον πατέρα του στις πολυσχιδείς και εκτιμώμενες ως προσοδοφόρες επιχειρήσεις του πατέρα του. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα ζήτησε στέγη σε φιλικό σπίτι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.