Όλα τα βλέμματα στη Μπριζίτ Μακρόν: Τι θα κάνει στην Αθήνα αγκαζέ με Περιστέρα

Τι θα κάνει στην Αθήνα η Μπριζίτ Μακρόν;

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έρχεται αύριο, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, η οποία αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις.

Η κυρία Μακρόν θα ακολουθήσει δικό της πρόγραμμα τις δύο ημέρες παραμονής της στην Αθήνα, το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί σε συνεννόηση με τη γαλλική προεδρία.

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου αναμένεται να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία συνοδευομένη από τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ, ενώ από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως η Μπριζίτ Μακρόν θα συναντηθεί με τη σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα της κυρίας Μακρόν περιλαμβάνονται ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Μάλιστα η ίδια φέρεται να έχει ζητήσει να επισκεφθεί την Ακρόπολη.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο την κυρία Μακρόν θα συνοδεύει η Σίσσυ Παυλοπούλου και πιθανότατα θα επισκεφθούν το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ την Παρασκευή η Μπριζίτ Μακρόν θα συναντηθεί με την Περιστέρα Μπαζιάνα και αναμένεται να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Αν και το επίσημο πρόγραμμα της συζύγου του Γάλλου προέδρου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να έχει προγραμματιστεί και επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Φυσικά, η κυρία Μακρόν θα παρακαθήσει και στο επίσημο δείπνο της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, αύριο το βράδυ, και το βέβαιο είναι πως θα έχει στραμμένα πάνω της όλα τα βλέμματα.

Λεπτομέρειες από το πρόγραμμα

Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η πρώτη στάση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν θα είναι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως θα πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Σίσσυ θα υποδεχθούν το ζεύγος Μακρόν.

Τα δύο ζευγάρια αμέσως μετά θα μπουν στην αίθουσα διαπιστευτηρίων της Προεδρίας, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε επίσημη τελετή θα παρασημοφορήσει -παρουσία της Μπριζίτ Μακρόν– τον Γάλλο ομόλογό του με το ανώτατο παράσημο του Ελληνικού Κράτους, τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος.

Ο Μεγαλόσταυρος του Σωτήρος, το ανώτατο παράσημο για αρχηγούς κρατών -Φωτογραφία: presidency.gr

Με Περιστέρα σε Ακρόπολη και «Νιάρχο»

Αμέσως μόλις τελειώσει η τελετή υποδοχής η Μπριζίτ Μακρόν, συνοδευόμενη από την Περιστέρα Μπαζιάνα, θα επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την Ακρόπολη. Εν συνεχεία, η κυρία Μακρόν θα «ενταχθεί» στο πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου και θα μεταβεί στην Πνύκα, όπου ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει ομιλία.

Οι δυο τους θα επιστρέψουν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 21:00, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα τους παραθέσουν επίσημο δείπνο.

Δείπνο με συζύγους

Ενδιαφέρον θα έχει και η πρώτη συνάντηση της Μπριζίτ Τρονιέ με τις συζύγους των Ελλήνων πολιτικών στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του ζεύγους Μακρόν.

Εκεί θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι η σύζυγος του Γάλλου προέδρου με τη Σίσσυ Παυλοπούλου, την Περιστέρα Μπαζιάνα, την Αγγελική Βούτση και τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η παραπάνω συνάντηση είναι… προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο, από κει και ύστερα όμως φαίνεται ότι οι κυρίες Παυλοπούλου και Μπαζιάνα ετοιμάζουν και άλλες «δράσεις» ώστε η σύντροφος του Εμανουέλ Μακρόν να μείνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων…

Την Παρασκευή η Μπριζίτ Μακρόν θα επισκεφθεί την Αρχαία Αγορά συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ Παυλοπούλου.

Το… χωροταξικό πρόβλημα

Η γαλλική αντιπροσωπεία είναι πολύ μεγάλη και σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον… όλων να δουν από κοντά το ζεύγος Μακρόν έχει προκαλέσει… χωροταξικό πονοκέφαλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία προσπαθεί να «τετραγωνίσει τον κύκλο».

Ετσι, στην επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο από ελληνικής πλευράς δεν θα παρίστανται αρχηγοί κομμάτων -πλην του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα είναι παρόντες μόνο οι απολύτως θεσμικά προβλεπόμενοι: Ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο πρόεδρος της Βουλής και μόνοι όσοι υπουργοί εμπλέκονται στην επίσκεψη Μακρόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.