Μετά την κατάργηση της σημαίας και του εθνικού ύμνου στα Δημοτικά, τώρα καταργούν και…

Τι θέλουν να καταργήσουν στα Δημοτικά σχολεία μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας;

Την «έχθρα» του ΣΥΡΙΖΑ κατά της προσευχής στα σχολεία επαναφέρει στο προσκήνιο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ζητώντας την κατάργησή της.

Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή ότι η σχολική προσευχή είναι «κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών»».

Επιμένοντας στη γραμμή του όλοι ίσοι κάνει λόγο για ανάγκη «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά».

«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών.

Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης.

Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση, μάλιστα, είχε έρθει μετά την απόφαση Γαβρόγλου για την επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές αλλά με κλήρωση.

Στην ίδια συνέντευξη, τέλος, ο κ. Πουλάκης παίρνει αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας και ειδικότερα για την προτροπή του να πάνε άφοβα οι πολίτες για μπάνιο – θέση για την οποία στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη – λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μπάνιο καθώς υπάρχει η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 Σχόλιο

  1. εδω ειναι Ελλαδα ,οσοι ερχονται ειναι φιλοξενουμενοι και φιλοξενουνται ευχαριστως σεβομενοι την φιλοξενια και τον τοπο αλλιως εχουν ερθει σε λαθος χωρα (οσο αντεχουμε οχι αυτο τα κατασκευασμα που η αποβαση στην Νορμανδια ωχρεια)..οι συλλογοι γονεων /κηδεμονων κοιμουνται ,σε καμια δασκαλα ξερουν να εναντιωνονται .για τα παιδια μας ..ας κανουμε .εχεται 10 αναρτησεις ,2 για δημοτικο 8 για πανελληνιες ,μα πρπει να » παο διμοτικο προτα , να μαθο τι γλοσα μου, τι (κανα ΝΙ) ιστορια μου …… » ε »παρα φυσιν »τι λε..(να βαλω -ς ή το κοψες)

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Κάνε Like στο Fimes.gr