Τα αλλάζει ο ΕΦΕΤ για μολυσμένα αυγά με εντομοκτόνο: Ποια η νέα ανακοίνωση. Προσοχή

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αναφέρει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, αναφορικά με την παρουσία της ουσίας «fipronil» σε αυγά και σε προϊόντα αυτών στην Ελλάδα.

Ο ΕΦΕΤ σημειώνει σε ενημέρωση προς το κοινό:

“Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δειγμάτων αυγών και προϊόντων τους (δείγματα επισήμου ελέγχου και αυτοελέγχου επιχειρήσεων) για την ανίχνευση της παρουσίας «fipronil» ήταν όλα αρνητικά.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28.08.2017, ότι:

Διακινήθηκε, από γαλλική επιχείρηση σε ελληνική επιχείρηση, προϊόν αυγού με παρουσία της μη εγκεκριμένης δραστικής ουσίας «fipronil».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για παστεριωμένο ασπράδι αυγού (αλβουμίνη) σε σκόνη (300Kg), το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική επιχείρηση για τη δημιουργία μιγμάτων σε αναλογία 1 προς 100.

Τέτοια ώστε η συγκέντρωση του «fipronil» στο τελικό προϊόν να είναι τουλάχιστον 15 φορές μικρότερη από το προαναφερθέν νομοθετικό όριο των 0,005mg/Kg.

“Συνεπώς, όπως προκύπτει και από τα αντίστοιχα εργαστηριακά αποτελέσματα των ληφθέντων μιγμάτων, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, δεν υφίσταται θέμα για τη δημόσια υγεία.

Λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι τα ξηρά μίγματα θα αραιωθούν περαιτέρω προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα τελικά προϊόντα που διατίθενται προς κατανάλωση” αναφέρει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.