Απολογία σοκ Στεφανάκη για άγριο έγκλημα Φαίης Μπλάχα: “Την χτύπησα με τα χέρια. Η αδελφή της είπε…”

Ποια η απολογία σοκ του Στεφανάκη που σκότωσε άγρια την Φαίη Μπλάχα;

Συγκλονίζει η απολογία του δλοφόνου της 23χρονης Φαίη Μπλάχα,Βαγγέλη Στεφανάκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.«Mε χτύπησε και την χτύπησα και εγώ… θόλωσα. Την χτύπησα με τα δυο μου χέρια με χαστούκια… Ζητώ συγγνώμη», είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

«Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω τη Φαίη. Είχε γίνει μια χαζομάρα μεταξύ μας, ένα βράδυ. Το είπαμε στη Φαίη αλλά εκείνη δεν μπορούσε να το ξεπεράσει…Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό στο κοριτσάκι μου.

Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν με χτύπησε και την χτύπησα και γω…Θόλωσα. Την χτύπησα με τα δυο μου χέρια με χαστούκια….Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμη φορά. Δεν είμαι δολοφόνος…Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ…».

Αυτό είναι το «δια ταύτα» της απολογίας που έδωσε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο 29χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα το 2014.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, που έγινε γνωστή ως το «ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης», δικάζεται σε δεύτερο βαθμό και η δίκη βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της.

Η άτυχη Φαίη Μπλάχα, το βράδυ της 6ης Απριλίου του 2014, είχε καταλήξει στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο και σήμερα κατηγορούμενο για το θάνατό της, Βαγγέλη Στεφανάκη.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 29χρονος κατηγορούμενος, είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις τόσο με τη Φαίη Μπλάχα όσο και με την αδελφή της, Μαριαλένα, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης κατηγορείται για ανθρωποκτονία και σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό της από τον Βαγγέλη Στεφανάκη και μετά από πολυήμερη νοσηλεία, η Φαίη Μπλάχα υπέκυψε στα τραύματά της.

Κατά την απολογία του σήμερα στο δικαστήριο ο 29χρονος κατηγορούμενος ανέφερε ότι γνώρισε τις δυο κοπέλες σε καφετέρια της Νέας Μάκρης τον Νοεμβρίου 2012, χωρίς όμως, τότε, να γνωρίζει, όπως είπε, πως ήταν αδελφές. Η Φαίη εργάζονταν στη συγκεκριμένη καφετέρια.

Είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο Βαγγέλης Στεφανάκης: «Έτυχε η Φαίη να μας πάρει παραγγελία και τότε μου είπε ότι η Μαριαλένα ότι είναι η αδελφή της.

Από τις αρχές Ιανουαρίου ήρθαμε πιο κοντά με τη Φαίη και γίναμε ζευγάρι. Στην πορεία όμως δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα. Αρχικά δεν είχαμε τσακωμούς, περνούσαμε καλά.

Όμως μετά υπήρξαν κάποιες παρεμβάσεις από την Μαριαλένα …. Γυρίζοντας από διασκέδαση έξω έγινε μια χαζομάρα με τη Μαριαλένα όταν άνοιξε η πόρτα. Εγώ ένιωθα άσχημα την άλλη μέρα γιατί περνούσα καλά με τη Φαίη.

Μίλησα στη Μαριάλενα και της είπα: «Μη μου το χαλάσεις σε παρακαλώ…Εκείνη μου είπε ότι θα κάνουμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα…».

«Η Φαίη τα έμαθε από εμάς τους δυο»

Στη συνέχεια της απολογίας του ο Βαγγέλης Στεφανάκης ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και η Μαριαλένα, μίλησαν στη Φαίη για την «περιπέτεια της μιας βραδιάς» που είχαν. Ωστόσο, όπως είπε, η Μαριαλένα άρχισε να του ζητάει, να χωρίσει με τη Φαίη, κάτι που εκείνος δεν ήθελε.

«Δεν ένιωθα τίποτα για τη Μαριαλένα, πέρναγα καλά με τη Φαίη» είπε χαρακτηριστικά. «Όταν τα έμαθε η Φαιη (.σ.σ ότι ο ίδιος είχε συνευρεθεί ερωτικά με την αδελφή της) χωρίσαμε για λίγες ημέρες. Ξανασμίξαμε αλλά δεν ήταν εύκολο για την Φαίη. Δεν μπορούσε εύκολα να το αφήσει πίσω όλο αυτό» , προσέθεσε.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι η Μαριαλένα ζήλευε τη Φαίη και πως της δημιουργούσε προβλήματα ακόμη και στην εργασία της, με αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να πιστεύει «ότι εγώ την κοροιδεύω».

Πρόεδρος: Εσείς ζηλεύατε τη Φαίη;

Κατηγορούμενος: Σε φυσιολογικά πλαίσια. Εκείνη με ζήλευε περισσότερο. Είχε παραιτηθεί από τη δουλειά της για να είναι συνέχεια μαζί μου. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο για να με ελέγξει. Ένιωθε ότι την κορόιδευα, ότι έχω επαφές με την αδελφή της. Εγώ το είχα ξεπεράσει, για εμένα είχε τελειώσει, εκείνη όμως είχε θέμα.

«Καλά, θα δεις»

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο μοιραίο βράδυ του ξυλοδαρμού της Φαίης από τον ίδιο, περιγράφοντας πως εκείνη την ημέρα η Μαριαλένα του είχε ζητήσει να την συνοδεύσει σε κάποιο πάρτι.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εκείνη την ημέρα η Μαριαλένα μου πρότεινε να πάμε σε κάποιο πάρτι. Της είπα όχι και εκείνη μου είπε: Καλά, θα δεις.

Το απόγευμα βγήκα με τη Φαίη και στη συνέχεια της είπα ότι θα πήγαινα στο σπίτι του φίλου μου. Εν τω μεταξύ, η Φαίη μου τηλεφώνησε και φώναζε ότι της λέω ψέματα. Της είπα για να την καλμάρω, να το αφήσουμε και όταν νιώσει καλύτερα να το ξαναδούμε. Μετά τις 3 τα ξημερώματα με πήρε τηλέφωνο και μου μιλούσε άσχημα. Μου ζήτησε να βρεθούμε. Της είπα ότι “όπως μου μιλάς δεν έρχομαι”.

Μετά από 20 λεπτά με ξαναπήρε και ήταν ήρεμη και έτσι έγινε το ραντεβού… Οταν συναντηθήκαμε, ήταν πολύ νευριασμένη. Πήγαμε λίγο πιο πάνω από το σπίτι της. Μου φώναζε, με χτύπησε με τα χέρια της. Προσπάθησα να την πάρω αγκαλιά. Μου είπε: Μου τα έχει πει όλα η Μαριαλένα. Τα ξερω όλα.

Με κατηγορούσε ότι έχω συνευρεθεί με την αδελφή της όχι μια φορά, αλλά 50. Την έσπρωξα, συνέχισε να με χτυπάει. Της έλεγα, δεν είναι έτσι. Με χτύπαγε στο πρόσωπο… Την χτύπησα και εγώ με τα χέρια στο πρόσωπο».

Πρόεδρος: Με τα πόδια την χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Οχι, μόνο την έσπρωχνα Πρόεδρος: Είχε πέσει κάτω;

Κατηγορούμενος: Οχι… στο τέλος… Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Θόλωσα.

Πρόεδρος: Μήπως την χτυπήσατε και με τα πόδια;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές… Δεν θυμάμαι πάνω στα νεύρα μου.

Πρόεδρος: Τα χτυπήματα ακόμη και με τα χέρι ήταν σοβαρά…

Κατηγορούμενος: Δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τέτοια ζημιά …

Πρόεδρος: Την χτυπήσατε από τα χαστούκια στο κεφάλι;

Κατηγορούμενος: Ναι. Σφαλιάρες μόνο. Έπεσε κάτω και χτύπησε στο αυτοκίνητο. Της είπα κοριτσάκι μου σήκω. Την πήρα αγκαλιά, έτρεμα, έβαλα τα κλάματα.

Είχε χάσει τις αισθήσεις της, μόνο ανέπνεε. Πήγα στο κέντρο Υγείας και μου είπαν να την πάω σε νοσοκομείο. Πήγα στον Σαρέλ, τον φίλο μου για να την πάμε στο νοσοκομείο. Του είπα τσακώθηκα με την Φαίη, βοήθησε με Πρόεδρος: Οταν πήγατε στο νοσοκομείο τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Δεν είχαν φορείο. Τελικά την πήραν μέσα και μετά δεν μου έλεγαν τίποτα, γιατί δεν ήμουν συγγενής και έτσι πήρα τηλέφωνο τη Μαριαλένα. Είπα στη Μαριαλενα: Θα πω στον πατέρα σου το λόγο που τσακωθήκαμε. Εσύ μας έκανες να τσακωθούμε. Μου είπε: Όχι, σε παρακαλώ θα με αποκληρώσει.

Μου είπε ότι θα τα κανονίσει. Η Μαριαλενα μου ανέφερε πως η Φαίη ήταν χτυπημένη στο κεφάλι και πως θα την κρατήσουν στο νοσοκομείο. Για εντατική άκουσα μετά. Πήγα και κάθισα μαζί με τη Φαίη, φορούσε μόνο μια μάσκα οξυγόνου.

Πρόεδρος: Εσείς δεν κάνατε καμία κίνηση για να βρείτε εντατική;

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μου. Δεν κρυβόμουν. Ήμουν κοντά της στο νοσοκομείο.

Ήθελα η Φαίη να γίνει καλά. Έκλαιγα, χάλια ήμουνα. Το κορίτσι μου είχε πάθει ζημιά. Να πάω να σκοτωθώ και εγώ για τη ζημιά που έκανα. Ψέματα να σας πω; Να σαπίσω στη φυλακή. Πήγα μετά από περίπου 15 ημέρες στον ανακριτή.

«Δεν πήγα να τσακωθώ»

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης ανέφερε στο δικαστήριο πως εκείνο το βράδυ δεν πήγε με πρόθεση να μαλώσει με την Φαίη. «Εγώ εκείνο το βράδυ δεν πήγα για να τσακωθώ. Ντρέπομαι που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας. Πρέπει να ελέγχουμε τα νεύρα μας. Άμυαλος ήμουν. Δεν περίμενα να χαθεί μια ζωή. Έχω καταστρέψει και τις δυο οικογένειες. Ψέμματα θα σας πω;», ανέφερε ξανά.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι στο παρελθόν είχε χτυπήσει τη Φαίη και είπε πως η άτυχη κοπέλα είχε κάποια ατυχήματα. Ανέφερε στην απολογία του: «Κάποια πράγματα διαστρεβλώθηκαν εδώ. Δεν την έχω χτυπήσει ποτέ. Δεν έκανα φασαρίες. Κάποιες φορές υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου».

Απαντώντας δε σε άλλες ερωτήσεις της έδρας, ο Στεφανάκης αρνήθηκε πως είχε στο παρελθόν ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες, σημειώνοντας πως πήγαινε σε γυμναστήριο και έκανε μόνο βάρη. «Έχω παρακολουθήσει λίγα σεμινάρια πυγμαχίας. Τίποτα άλλο», πρόσθεσε.

«Πανικοβλήθηκα, θόλωσα»

Η εισαγγελέας της έδρας υπέβαλλε στον κατηγορούμενο σειρά ερωτήσεων για τα όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ της 6ης Απριλίου με τον Βαγγέλη Στεφανάκη να επαναλαμβάνει πως δεν δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στη Φαίη.

Τόνισε χαρακτηριστικά στην απολογία του: «Πάνω στα νεύρα μου δεν σκέφτηκα ότι μπορούσε να γίνει τέτοια ζημιά. Η Φαίη έπεσε πίσω πάνω στο αυτοκίνητο μου και έμεινε εκεί. Επεσε στο δρόμο και το πρόσωπο της ήταν σκεπασμένο από τα μαλλιά της. Της είπα: Έλα κοριτσάκι μου, σε παρακαλώ μην μου κάνεις τέτοια.

Την χτύπησα, σας το είπα… Στον ανακριτή δεν ήταν δική μου η θέση, αλλά του δικηγόρου μου. Του εξηγούσα πως δεν θυμάμαι… Πανικοβλήθηκα. Ήταν το μυαλό μου πάνω από το κεφάλι μου.

Ζήτησα βοήθεια από τον Σαρέλ για να την πάω στο νοσοκομείο. Είπα στους γιατρούς όταν με ρώτησαν τι έγινε, πως πρόκειται για την κοπέλα μου και πως τσακωθήκαμε. Μου είπαν: Το κορίτσι είναι χτυπημένο σοβαρά και εγώ έβαλα τα κλάματα».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.