Κι όμως: Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας αγόρασε το νέο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, τι θα το κάνει

Ποιος αγόρασε το νέο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα;

Στον όμιλο της Intrakat, με σκοπό τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου, καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, από τα πιο γνωστά διατηρητέα ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην περιοχή του Συντάγματος.

Η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη αναδείχθηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό, τον οποίο πραγματοποίησε μέσα στον Αύγουστο η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) με «ανοικτή» στον επενδυτή την επιλογή της χρήσης του ακινήτου.

Σημειωτέον ότι κατά το παρελθόν το ακίνητο στέγαζε κατάστημα της σουηδικής H&M, της αλυσίδας αξεσουάρ της Ferrari κ.α., ενώ τα τελευταία χρόνια έμενε στο μεγαλύτερο μέρος του, κενό.

Τώρα, δεδομένης της θέσης του στην «καρδιά» της τουριστικής Αθήνας, η χρήση που επιλέγεται είναι η ξενοδοχειακή και δή για τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου.

Το διατηρητέο, επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, συνολικής επιφάνειας 4.160 τ.μ., πρόκειται να μισθωθεί, εφόσον φυσικά δοθεί το ”πράσινο φώς” από το Συμβούλιο Αμυνας, με μηνιαίο μίσθωμα στα 40.000 ευρώ για 20 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος για την ΥΠΑΑΠΕΔ από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως, τα 20 πρώτα χρόνια θα είναι κατ΄ ελάχιστον 10,35 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο οποίο ανήκει, ως γνωστόν και το Μέγαρο Citylink, όπου στεγάζεται το πολυκατάστημα attica του Συντάγματος. Το ΜΤΣ είχε κάνει την τελευταία πενταετία αρκετές προσπάθειες κατά το πρόσφατο παρελθόν για την αξιοποίησή του, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα λόγω της πτώσης στο εγχώριο λιανεμπόριο.

Από την πλευρά του, ο όμιλος Κόκκαλη πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σημαντικό «άνοιγμα» στο κομμάτι του τουρισμού σε δημοφιλείς προορισμούς με έμφαση τόσο στην αγορά της Αθήνας όσο και της Μυκόνου μέσω και της θυγατρικής που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, με την επωνυμία Inestia.

Για την ανάπτυξη στο κομμάτι του τουρισμού, ο όμιλος αναζητεί κι επιλέγει, κατά κύριο λόγο, τις μισθώσεις, έναντι των αγορών προνομιακών ακινήτων, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και στη Μύκονο, όπου ήδη από το περασμένο καλοκαίρι λειτουργεί το νέο ξενοδοχείο «Branco».

Αντίστοιχα, στην Αθήνα, πέραν του νέου ξενοδοχείου του Συντάγματος, ο όμιλος «κυνηγάει» από τις αρχές του έτους ένα ακόμη εγχείρημα, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την αναβίωση ενός από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας από το …1835, ιδιοκτησίας του γνωστού επιχειρηματία του Μοναστηρακίου κ. Σπύρου Μπαϊρακτάρη:

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο τελευταίος έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού για τη μελέτη αποκατάστασης του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου ξενοδοχείου Αίολος, επί της οδού Αιόλου 3 – 5 και Αδριανού στην Αθήνα και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.